Apple confirmă Apple Intelligence pentru Europa. Lansarea, mai aproape decât credeam

Scris de | 28 octombrie, 2024
Apple confirmă Apple Intelligence pentru Europa. Lansarea, mai aproape decât credeam

Apple a confirmat, în sfârșit, că plănuiește să lanseze Apple Intelligence și în Europa, iar lansarea nu este tocmai departe. Comunicatul de presă care anunță lansarea primelor funcții Apple Intelligence în iOS 18.1, iPadOS 18.1 și macOS 15.1 include la final o notă în care se vorbește despre disponibilitatea internațională a funcțiilor AI. Apple anunță astfel că în luna aprilie din 2025 vom primi Apple Intelligence în țările din Uniunea Europeană.

Apple Intelligence, din aprilie și în Europa

De altfel, cu această ocazie se confirmă și faptul că funcțiile Apple Intelligence în afara UE și SUA, ar trebui să funcționeze pe toate dispozitivele Apple configurate să funcționeze în limba engleză americană, chiar dacă nu dețin un cont Apple ID de SUA. Mai mult, se pare că pe computere le echipate cu macOS, aceste funcții sunt deja disponibile, inclusiv în Europa, atât timp cât le folosești limba engleză americană.

Lansarea din aprilie va fi pentru iPhone și iPad, ceea ce s-ar putea dovedi a fi un avantaj pentru europeni. În primul rând, la acel moment, Apple Intelligence va fi complet, cu toate funcțiile anunțate la WWDC deja testate și lansate oficial. Momentan, iOS 18.1 vine doar cu o mică parte dintre funcțiile AI promise. Apoi, în luna decembrie, și apoi din nou în aprilie, sunt programate noi limbi pentru suport Apple Intelligence. Astfel, cumva, lansarea din aprilie este cea „adevărată” pentru funcțiile AI de la Apple, acestea fiind în sfârșit „complete” la acel moment.

Iată ce scrie Apple pe site-ul său oficial de presă:

„Primul set de funcții Apple Intelligence este disponibil acum ca actualizare software gratuită cu iOS 18.1, iPadOS 18.1 și macOS Sequoia 15.1 și poate fi accesat în majoritatea regiunilor din lume când dispozitivul și limba Siri sunt setate pe engleza din SUA.

Utilizatorii de Mac din UE pot accesa Apple Intelligence în engleză din SUA cu macOS Sequoia 15.1. În aprilie, funcțiile Apple Intelligence vor începe să fie lansate pentru utilizatorii de iPhone și iPad din UE, incluzând multe dintre funcțiile de bază ale Apple Intelligence, cum ar fi Instrumentele de Scriere, Genmoji, un Siri reproiectat cu o înțelegere lingvistică mai bogată, integrarea ChatGPT și altele.

Apple Intelligence adaugă rapid suport pentru mai multe limbi. În decembrie, Apple Intelligence va fi disponibil pentru engleza localizată în Australia, Canada, Irlanda, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Regatul Unit, iar în aprilie, o actualizare software va extinde suportul lingvistic, cu mai multe limbi disponibile pe parcursul anului. Limbile chineza, engleza (India), engleza (Singapore), franceza, germana, italiana, japoneza, coreeana, portugheza, spaniola, vietnameza și altele vor fi suportate.

Apple Intelligence este disponibil pe iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad cu A17 Pro sau M1 și versiuni ulterioare, și Mac cu M1 și versiuni ulterioare.”

Etichete: , , ,

Sursa: Apple