Apple a câștigat 250 de dolari într-un proces pentru brevete de smartwatch

Scris de | 28 octombrie, 2024
Apple a câștigat 250 de dolari într-un proces pentru brevete de smartwatch

Atunci când se vorbește despre despăgubiri pentru încălcarea brevetelor în domeniul tehnologiei, suntem obișnuiți să vorbim despre sume de milioane sau chiar miliarde de dolari. Apple a câștigat însă suma de 250 de dolari americani într-un proces împotriva companiei Masimo, care se pare că i-a încălcat proprietatea intelectuală atunci când a lansat primele sale ceasuri inteligente. Totuși, Apple spune că nu era vorba despre bani, ci mai degrabă despre „protejarea inovațiilor”.

Conflictul dintre Apple și Masimo pe brevete de ceasuri inteligente continuă

Dacă numele Masimo sună cunoscut, ei bine, aceasta este compania care a chemat Apple în judecată în 2021 pentru utilizarea tehnologiilor sale brevetate pentru măsurarea a saturației de oxigen din sânge pe modelele Apple Watch. De altfel, anul trecut, compania a și câștigat acel proces, iar dispozitivele Apple Watch Series 9, Ultra 2 și Series 10 vândute în prezent în SUA, nu mai vin echipate cu hardware-ul necesar pentru a oferi astfel de măsurători. În Europa și restul lumii, acestea încă au senzorul SpO2, întrucât brevetul Masimo acoperă doar Statele Unite ale Americii.

Totuși, Apple a câștigat acum un proces în care acuza Masimo de încălcarea brevetelor pentru design ale unor ceasuri inteligente, care ar fi folosit un sistem de încărcare similar cu Apple Watch. Este vorba despre modelele Masimo W1 și Freedom, două dispozitive care au ieșit de mult din producție, la fel și încărcătoarele lor. Suma de 250 de dolari este simbolică, fiind suma minimă pe care o poți câștiga într-un proces de acest gen în SUA, întrucât avocații Apple au zis de la început că nu caută despăgubiri financiare.

Masimo vede însă această „înfrângere” drept o „victorie”, întrucât nu va trebui să retragă de pe piață niciun produs, în timp ce tehnologia sa pentru care Apple refuză să plătească a fost scoasă din dispozitivele Apple.

Cu siguranță, conflictele legale dintre Apple și Masimo nu se termină aici. Totuși, Apple probabil că va dori să ajungă totuși la o înțelegere cu rivalul său, întrucât ceasurile sale sunt acum în dezavantaj pe piața din SUA fără unul dintre senzorii care au devenit „de bază” pe smartwatch-urile tuturor companiilor din acest segment.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget