Windows 11 pentru toată lumea: cum poți să îl instalezi fără să îndeplinești cerințele de sistem

Scris de | 26 octombrie, 2024
Windows 11 pentru toată lumea: cum poți să îl instalezi fără să îndeplinești cerințele de sistem

Când Microsoft a decis să lanseze Windows 11, în ciuda faptului că 10 încă mergea bine-mersi, oamenii au privit mișcarea asta dintr-o perspectivă destul de pesimistă. Și chiar dacă interesul a fost mare, niște decizii de-ale producătorului i-au lăsat pe mulți cu buza umflată, iar printre acestea se numără includerea unui modul de securitate TPM 2.0 ca cerință minimă de sistem. Doar că această chestie mică a devenit o piedică între noua versiune a sistemului de operare și o mulțime de sisteme mai vechi.

După ce că lumea nu prea voia să facă trecerea la Windows-ul nou, cei care își doreau s-o facă au dat de acest zid. Aplicația Rufus a intrat rapid în scenă și a introdus o metodă de bypass a cerințelor minime de sistem, iar o mulțime de doritori au putut încerca Windows 11 pentru prima dată. Acum însă a fost găsită o metodă chiar și mai simplă. Soluția se numește Flyby11 și se folosește chiar de ghidul de instalare pe sisteme fără suport oferit de Microsoft pe canalele oficiale.

Acesta automatizează procesul de descărcare și instalare al Windows 11. Atunci când setup-ul ajunge la pasul în care verifică compatibilitatea cu TPM 2.0, SecureBoot și configurația hardware, un script va sări peste partea respectivă și astfel va continua instalarea normală. Evident, cei de la Microsoft trag și un semnal de alarmă referitor la astfel de metode și îi informează pe utilizatorii care recurg la ele că datele lor nu vor fi în deplină siguranță. Dar ăsta este un lucru mai puțin important pentru persoanele care nu vor decât să țină în viață un sistem vechi, deci soluțiile precum Flyby11 și Rufus sunt cam singura opțiune reală.

Acum că Windows 10 a intrat în ultimul an de suport oficial, din ce în ce mai mulți oameni vor dori să treacă la Windows 11. Alt motiv este și lansarea versiunii 24H2 care a adus îmbunătățiri semnificative pentru anumiți utilizatori. Totuși, dacă ați făcut de curând trecerea la Windows 11 24H2, trebuie să știți că are câteva mici probleme.

Etichete: