Ecosistemul Huawei primește două telefoane noi: Nova 13 și Nova 13 Pro

Scris de | 26 octombrie, 2024
Ecosistemul Huawei primește două telefoane noi: Nova 13 și Nova 13 Pro

Huawei este un nume destul de cunoscut pe piața din România, telefoanele brandului fiind în continuare alegerea multor clienți, în ciuda restricțiilor impuse în 2019, chestie care a ținut producătorul pe loc în ultimii ani. Dar în loc să îngroape securea războiului, compania chineză a continuat să dezvolte produse și și-a păstrat un anumit standard de calitate. Chestia asta se vede și pe noile Huawei Nova 13 și Nova 13 Pro, cele mai noi telefoane care se alătură ecosistemului. Iar lansarea pică în timp util pentru debutul HarmonyOS Next, sistemul de operare cu care producătorul vrea să se rupă permanent de Google.

Cele două telefoane sunt deja disponibile la vânzare pe piața din China, dar nu cred că va dura prea mult până când vor fi lansate și la nivel global. Huawei Nova 13 vine cu un ecran OLED de 6.7″ cu rezoluție FullHD+ și rată de refresh de 120Hz. Este dotat cu două camere pe spate, cea principală de 50MP și una ultrawide de 8MP, iar pe față regăsim un senzor de 60MP pentru selfie-uri foarte bogate în detalii.

Huawei Nova 13 Pro este însă focusul acestei lansări și oferă un set de specificații diferite față de modelul standard. Acesta vine cu un ecran doar puțin mai mare, cu o diagonală de 6.67″. Tehnologia panoului este LTPO OLED, oferă aceeași rată de refresh de 120Hz, dar cu o rezoluție ceva mai mare: 1224 x 2776. Modulul de camere de pe Nova 13 Pro este ceva mai potent, oferindu-le utilizatorilor nu mai puțin de trei lentile: principala de 50MP, telefoto de 12MP cu 3X zoom optic și același senzor ultra-wide de 8MP. Pe față, evident, aceeași cameră de 60MP.

Momentan nu știm ce SoC vor folosi cele două dispozitive, aceasta fiind ultima informație pe care trebuie să ne-o mai dezvăluie cei de la Huawei. Un element comun însă pentru ambele dispozitive este bateria de 5.000mAh cu încărcare rapidă la 100W. În perioada ce urmează probabil vom afla și ce chipset au la bord telefoanele, dar și cât vor costa pe piața din România odată ce vor fi disponibile.

Etichete: , ,