Oppo a anunțat seria Find X8. Confirmă lansarea modelelor și în Europa

Scris de | 25 octombrie, 2024
Oppo a anunțat seria Find X8. Confirmă lansarea modelelor și în Europa

Oppo a anunțat oficial seria Find X8, iar pentru prima dată după câțiva ani, aceasta este confirmată și pentru lansare în Europa. Având în vedere că în ultimii câțiva ani, Oppo a declarat că modelele OnePlus sunt flagship-urile sale pentru regiunea noastră, va fi interesant să vedem ce se va întâmpla cu vânzările lui OnePlus 13, acum că Oppo va avea modelele Find X8 și X8 Pro în concurență directă în piață.

Oppo alege Dimensity 9400 pentru Find X8 Pro și două camere periscopice cu zoom

Modelul de top, Find X8 Pro, este echipat cu tot ceea ce ne așteptăm de la un flagship de la final de 2024. Oppo a optat pentru un chipset MediaTek Dimensity 9400 pentru variantele Find X8, un procesor extrem de performant, și foarte apropiat de performanțele Snapdragon 8 Elite de la Qualcomm. Acesta vine în configurații cu 256 GB, 512 GB sau 1 TB stocare internă și cu 12 GB sau 16 GB memorie RAM.

Modelul Find X8 Pro vine cu un ecran OLED „micro-curbat” de 6,78”, cu rezoluție SuperHD 2.780 x 1.264 pixeli. Panelul este unul fluid, la 120 Hz, cu luminozitate maximă de 4.500 nits. Micro-curbarea aceea probabil că sugerează că ecranul nu este complet drept, ci doar foarte puțin curbat la margini. Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass Victus 2 și este compatibil cu standardele HDR Dolby Vision și HDR10+.

Find X8 Pro integrează însă o baterie imensă, de 5.910 mAh, care se încarcă pe fir la 80W și wireless la 50W. Telefonul primește și o husă opțională magnetică Oppo Mag, care permite atașarea de accesorii în stil „MagSafe”. Aceasta nu vine însă în pachet.

La capitolul camere, Find X8 Pro este echipat cu un sistem cu două camere cu zoom, ambele fiind dotate cu obiective de tip periscop. Toate cele patru camere folosesc senzori de 50 megpaixeli. Pe camera principală avem diafragmă f/1.6 pentru a permite unei cantități mari de lumină să pătrundă pe senzor. Camera ultrawide este de asemenea una foarte luminoasă, cu f./2.0. În cele din urmă avem un zoom 3x periscopic f/2.6 și încă un zoom periscopic 6x cu diafragmă f/4.3. În afară de camera ultrawide, toate celelalte sunt stabilizate optic.

Acest sistem de camere este livrat cu branding Hasselblad, cu profiluri de culoare calibrate de celebrul brand suedez de camere foto. Interesant este faptul că Oppo limitează filmarea în 4K la 60 cadre pe secundă și nu urcă la rezoluție 8K sau 4K la 120 de cadre pe secundă. Telefonul este livrat însă cu un buton de cameră, în stil „iPhone 16”, cu funcții similare pentru zoom și captură.

Find X8 nu face mari compromisuri față de varianta Pro

Modelul Find X8 non-Pro este la rândul său destul de performant, ba chiar este comparabil din multe puncte de vedere cu Pro-ul. Avem un ecran puțin mai mic, la 6,59”, dar o rezoluție similară (2.760 x 1.267 pixeli) și tot refresh rate la 120 Hz cu luminozitate maximă de 4.500 nits. Procesorul este același, opțiunile de RAM și stocare, de asemenea.

Fiind puțin mai mic, modelul Find X8 vine cu o baterie Si/C mai mică, la 5.630 mAh, dar tot cu încărcare la 80W pe fir și 50W wireless.

Chiar și construcția este la același nivel: Gorilla Glass Victus 2 pe ecran, sticlă pe spate, ramă de aluminiu și rezistență la apă și praf IP68/69. IP69 este o certificare pentru rezistență la apă sub presiune, pentru cei care probabil își spală telefonul cu furtunul.

SIstemul de camere este puțin diferit. Avem aceeași cameră ultrawide de 50 MP f/2.0, dar o cameră principală diferită, cu senzor de 50 megapixeli mai mic și obiectiv f/1.8. Camera cu zoom 3x rămâne însă aceeași de pe Pro. Nu apare aici zoom-ul 6x.

Lansarea din China va fi urmată de o lansare „globală”

Telefoanele Find X8 sunt programate pentru lansare în China momentan, dar Oppo a promis că le va aduce „foarte curând” și pe piața globală. Având în vedere aceste declarații, nu ar fi ieșit din comun să vedem Oppo Find X8 și X8 Pro pe piață înainte de sfârșitul acestui an și în magazinele de specialitate din România.

Modelul de bază, Find X8 cu 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă costă 4.199 yuan, adică 544 euro. Desigur, acest preț nu va fi echivalat atunci când telefoanele vor ajunge în Europa, fiind supuse unor taxe de import, în timp ce costurile de transport vor trebui integrate în prețul final. Find X8 Pro pornește în aceeași configurație de la 5.299 yuan, echivalent cu 687 euro.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Android Authority