OpenAI plănuiește să lanseze următorul său model AI important, Orion, în doar o lună

Scris de | 25 octombrie, 2024
OpenAI plănuiește să lanseze următorul său model AI important, Orion, în doar o lună
foto: Sam Altman / X.com

OpenAI plănuiește să lanseze Orion, noul său model AI de top, încă înainte de luna decembrie, conform celor de la The Verge. Spre deosebire de ultimele două modele importante lansate de OpenAI, GPT-4o și o1, Orion nu va fi lansat inițial la scară largă prin ChatGPT. În schimb, OpenAI plănuiește să ofere acces primordial companiilor cu care lucrează îndeaproape pentru ca acestea să poată să construiască propriile lor produse și funcții, conform unei surse familiare cu acest plan.

O altă sursă le spune celor de la The Verge că ingineri ai Microsoft se pregătesc să găzduiască Orion pe cloud-ul Azure încă din luna noiembrie. Deși Orion este văzut în interiorul companiei ca un succesor pentru GPT-4, nu este încă foarte clar dacă va fi numit GPT-5 oficial. Un membru executiv al OpenAI sugerează că Orion ar fi de până la 100 de ori mai puternic decât GPT-4, și a fost realizat separat de modelul o1, lansat de companie în septembrie. Scopul final ar companiei este de a-și combina LLM-urile în timp, pentru a crea un model și mai capabil, o inteligență artificială generală, sau AGI.

Anterior, s-a spus că OpenAI folosește o1, care a primit numele de cod Strawberry, pentru a oferit date sintetice de antrenament pentru Orion. În septembrie, cercetătorii companiei ar fi celebrat finalizarea antrenamentului noului model, spune o sursă a celor de la The Verge. Tot atunci, Sam Altman, CEO-ul OpenAI, publica o postare bizară pe X, iar dacă întrebai ChatGPT la ce se referă aceasta. îți răspundea că sugerează cuvântul Orion, numele constelației de iarnă care este cea mai vizibilă pe cerul nopții din noiembrie până în februarie.

Lansarea noului model vine într-o perioadă extrem de importantă pentru OpenAI, care tocmai a primit o finanțare de 6,6 miliarde de dolari, care cere companiei să se restructureze și să pună pe primul plan profiturile. În plus, la vârful companiei există schimbări majore, cu CTO-ul Mira Murati anunțându-și recent plecarea alături de Bob McGrew, CRO-ul companiei (Chief Research Officer).

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: OpenAI plans to release its next big AI model by December