Apple confirmă lansări Mac pentru săptămâna următoare. Ce upgrade-uri pregătește

Scris de | 25 octombrie, 2024
Apple confirmă lansări Mac pentru săptămâna următoare. Ce upgrade-uri pregătește

Greg Joswiak, SVP of marketing în cadrul Apple, a anunțat pe contul său de pe platforma X că urmează o „săptămână de anunțuri”. Cel mai probabil, după lansarea surpriză a noului iPad Mini 7, Apple urmează să lanseze și noile modele de computere Mac cu procesoare M4. Probabil că fiecare anunț în parte va fi realizat într-o zi diferită, întrucât Apple are în plan să actualizeze cel puțin trei categorii de produse.

Nu era un mare secret faptul că Apple pregătește noi anunțuri pentru computerele Mac. Știam deja de la surse de încredere, precum Mark Gurman de la Bloomberg, că aceste noi computere vor fi lansate înainte de sfârșitul lunii octombrie, iar Apple confirmă acum cu un teaser care ne prezintă logo-ul Mac și logo-ul Apple, în nuanțele „curcubeu” asociate cu Apple Intelligence.

https://twitter.com/gregjoz/status/1849484363165213148

Seria MacBook Pro primește procesoare M4

Zvonurile anterioare vorbeau despre refresh-ul a trei categorii de produse. În primul rând, avem seria MacBook Pro, probabil cea mai importantă gamă de computere de la Apple. Aceasta urmează să primească doar un upgrade de procesor, în același șasiu pe care îl știm încă de la prima generație MacBook Pro cu procesoare M1 Pro și M1 Max.

Vor exista, la fel ca anul trecut, două modele diferite. Va exista un model de bază, cu ecran de 14”, cu procesor Apple M4 „standard”. Acesta va fi cel care va primi probabil cel mai mare upgrade în varianta de bază, întrucât deja am văzut computerul într-un unboxing neoficial din Rusia. Acesta va fi livrat cu 16 GB memorie ram „standard” și 512 GB stocare, dar și cu un port USB-C în plus, pe partea din dreapta. De asemenea, și acest model va fi livrat în variantă neagră.

Cel de-al doilea model de MacBook Pro va veni cu procesoare M4 Pro și M4 Max, dar și cu opțiuni de ecran de 14 sau 16”. În afară de upgrade-urile de procesor, aceste modele sunt așteptate cu aceleași ecrane și aceleași port-uri. Probabil că următorul upgrade de design pentru modelele MacBook Pro va veni abia peste 1 sau poate chiar doi ani, când se zvonește că Apple va integra primele ecrane OLED pe laptop-uri.

Mac Mini va primi un design nou

Următoarea categorie de produse care ar fi programată pentru upgrade este Mac Mini. Cel mai ieftin computer de la Apple va face trecerea la procesoare M4 și M4 Pro, dar și la un nou design. Actualul Mac Mini are un design vechi de 14 ani, iar la momentul respectiv era realizat pentru a găzdui procesoare Intel și pentru a oferi acces la stocare și memorie RAM, ceva ce nu mai poate fi acum upgradat pe modelele recente.

Astfel, Apple se pregătește să reducă dimensiunile acestui computer, dar să îl echipeze în continuare cu cele mai noi procesoare ale sale. Noul design va fi puțin mai înalt, zic zvonurile, dar va ocupa un spațiu mai mic pe birou, cam cât un Apple TV.

Și iMac va face trecerea la M4

În cele din urmă, avem iMac, care va primi, de asemenea doar un upgrade de procesor, de la M3 la M4. Și acest model are același design încă de la debutul seriei M1, cu o carcasă colorată și ecran LCD de 24”.

Luni, pe 28 octombrie, sunt așteptate și actualizările software care adaugă Apple Intelligence pe iPhone, iPad și Mac, deci probabil că aceste computere vor fi livrate cu cel mai nou software preinstalat, cu tot cu suport complet pentru funcțiile AI.

Etichete: , , , , , , , ,