Primele zvonuri despre Galaxy S27 apar înainte de lansarea S25

Scris de | 24 octombrie, 2024
Primele zvonuri despre Galaxy S27 apar înainte de lansarea S25

Cel mai recent smartphone de top lansat de Samsung este Galaxy S24, iar seria Galaxy S25 nu este foarte departe, cu o lansare așteptată în prima lună din 2025. Am auzit destul de multe zvonuri despre seria S25 în ultimele luni, dar noi informații „scăpate” pe internet despre planurile de viitor ale Samsung se concentrează pe seria Galaxy S27, așteptată peste mai bine de doi ani.

Seria Galaxy S27 ar putea folosi chipset-ul Exynos 2700, construit pe 2nm

Având în vedere că Exynos 2500, chipset-ul dezvoltat intern de Samsung pe arhitectură de 3nm, cel mai probabil va rata lansarea seriei Galaxy S25, compania pare să înceapă munca mult mai devreme pentru un model pe care îl va aduce pe piață abia peste doi ani. Este vorba despre Exynos 2700 cu nume de cod „Ulysses”, chipset-ul pe care Samsung plănuiește să îl folosească pentru dezvoltarea seriei Galaxy S27, care va ajunge pe piață, cel mai devreme în ianuarie 2027.

Acesta ar urma să fie construit pe un proces de fabricație pe 2nm, dar nu cel inițial, ci SF2P, cel din generația a doua. Având în vedere că Samsung abia a început testele pe acest proces îmbunătățit pe 2nm, iar randamentul pe procesul de 3nm din prezent nu este grozav, rămâne de văzut dacă va reuși să livreze Exynos 2700 la timp pentru lansarea seriei Galaxy S27. Pentru seria S25, Samsung pare că va alege un chipset Snapdragon 8 Elite pentru toate modelele.

Se pare că Samsung reușește în prezent să producă wafer-e cu randament de 10-20% pe procesul de 2nm din prima generație. Pentru a introduce în producție finală un astfel de proces, fabricile de procesoare își doresc un randament de cel puțin 60% de procesoare funcționale pe un singur wafer. Având în vedere că procesul SF2P este așteptat să fie finalizat abia în 2026, Samsung are timp să perfecționeze tehnologia înainte de debutul seriei Galaxy S27.

Îmbunătățirile așteptate de la o generație la alta nu sunt însă imense, dar sunt respectabile. Față de procesul pe 2nm din prima generație, SF2P ar trebui să aducă un aport de performanță de 12%, eficiență energetică cu 25% îmbunătățită și scăderea dimensiunii procesorului cu 8%.

Etichete: , , , ,

Sursa: via Android Authority