Apple pregătește lansarea unui magazin dedicat jocurilor pentru iOS

Scris de | 24 octombrie, 2024
Apple pregătește lansarea unui magazin dedicat jocurilor pentru iOS

Apple tot cochetează cu gaming-ul de câțiva ani, dar momentan eforturile sale nu au avut succes foarte mare. Compania a convins câțiva producători de jocuri să aducă titluri de PC și console pe dispozitivele sale, precum jocurile Resident Evil, Assassin’s Creed Mirage sau Death Stranding, dar acestea nu se bucură de un succes comercial foarte mare. Se pare că Apple crede că o problemă este faptul că jocurile sunt „aruncate” în aceeași listă cu restul de aplicații, așa că cele mai recente zvonuri sugerează că Apple lucrează la un magazin dedicat de jocuri pentru iPhone, iPad și Mac.

Hub-ul de gaming va oferi utilizatorilor acces la jocuri și funcții de socializare

Acesta nu va fi prezentat drept o alternativă la App Store, ci mai degrabă ca un „hub” de gaming pe dispozitivele Apple. Pe lângă accesul la lista de jocuri din App Store și Apple Arcade, care vor putea fi descărcate și din noul hub, acesta va oferi acces la o listă de prieteni, achievement-uri și alte funcții de socializare dedicate exclusiv jocurilor video. Apple pare că explorează chiar și integrarea funcțiilor de comunicare iMessage și Face Time direct în jocuri pentru a asigura comunicarea între utilizatori în stilul Discord sau TeamSpeak.

Magazinul de jocuri nu este primul efort al Apple în zona de gaming. Anterior, compania a lansat Game Center, care încă există drept componentă de gaming integrată în sistemele sale de operare. Totuși, Game Center nu a fost adoptat de către utilizatori, iar multe jocuri pur și simplu nu oferă integrare cu funcțiile Apple pentru achievement-uri și profiluri. Jocuri populare precum Call of Duty Mobile încurajează utilizatorii să își creeze conturi dedicate pentru joc, sau chiar să folosească Facebook pentru autentificare, putând migra astfel progresul între dispozitive, indiferent dacă rulează iOS sau Android.

În timp ce în Europa, Epic Games și-a lansat propriul magazin de jocuri pe iOS, în SUA, Apple încă nu a deschis sistemul de operare către astfel de alternative. Faptul că Apple va avea un magazin dedicat de jocuri în această regiune ar putea să ofere noi motive pentru Epic Games și alte companii să cheme Apple în instanță pentru a încerca, din nou, să deschidă ecosistemul companiei în această regiune.

Nu este clar dacă acest hub de gaming de la Apple va fi lansat cândva în ciclul de viață al iOS 18, sau abia după lansarea iOS 19 de anul viitor.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: 9to5mac