Telefoanele cu Snapdragon 8 Elite ar putea primi 8 update-uri de Android

Scris de | 23 octombrie, 2024
Telefoanele cu Snapdragon 8 Elite ar putea primi 8 update-uri de Android

Noul Snapdragon 8 Elite de la Qualcomm pare să fie cel mai puternic procesor de smartphone-uri de până acum și probabil că nu va fi întrecut în următorul an, nici măcar de următorul chipset de la Apple. Pentru că este atât de performant deja, asta înseamnă că își va păstra performanța ridicată pentru mai mult timp, în întâmpinarea noilor aplicații și jocuri mai complexe, iar Qualcomm promite că va oferi actualizări pentru acest procesor pe perioadă mai lungă. Practic, compania promite până la 8 ani de actualizări pe noua sa generație de procesoare.

Promisiunea Qualcomm pentru noul Snapdragon 8 Elite nu va forța producătorii să livreze acele actualizări

Una dintre cele mai mari limitări în cazul actualizărilor de Android pentru producătorii de smartphone-uri în trecut a fost faptul că producătorii de chipset-uri de la care cumpărau componentele ofereau suport oficial pentru aceste componente pentru doi sau trei ani, după care le abandonau. Qualcomm și MediaTek erau principalii „vinovați” pentru perioadele de suport limitată a dispozitivelor de acum câțiva ani, lăsând „munca” de a face procesoarele compatibile cu noi versiuni de Android în mâinile producătorilor de telefoane. Acest lucru necesita un proces lung și complicat de dezvoltare, iar multe companii pur și simplu nu aveau resursele necesare.

Qualcomm spune acum că va oferi suport către producători pentru Snapdragon 8 Elite pentru 8 ani de acum înainte, deci ne putem aștepta la actualizări pentru anumite dispozitive care se lansează în viitorul apropiat până în 2032. Desigur, cei 8 ani promiși de Qualcomm nu sunt garantați și de producători. Poate că Samsung ar putea oferi astfel de perioade de suport, practic adăugând un an la cei 7 ani pe care îi promite deja, dar companii precum Motorola sau Xiaomi încă nu au venit cu astfel de promisiuni în public.

Declarația Qualcomm de 8 ani sau 8 versiuni de Android include însă și versiunea curentă, Android 15, deci ne putem aștepta la alte 7 actualizări de sistem pe lângă aceasta.

Sursa: Android Authority