Producătorul filmului Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Elon Musk. Care este motivul

Scris de | 23 octombrie, 2024
Producătorul filmului Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Elon Musk. Care este motivul
Imagine folosită de Tesla la evenimentul We, Robot. Foto: Tesla/YouTube

Producătorul filmului Blade Runner 2049, Alcon Entertainment, a dat în judecată Tesla, pe Elon Musk și Warner Bros Discovery, pentru folosirea de imagini din film fără permisiunea sa. Aceștia spun că au refuzat clar o cerere din partea Warner Bros de a folosi materiale din film la evenimentul de lansare organizat de Tesla pentru așa-numitul taxi robot. Alcon spune că, în ciuda refuzului său, organizatorii evenimentului au folosit inteligența artificială pentru a crea imagini comerciale bazate pe film, prezentându-le ulterior în data de 10 octombrie, în cadrul lansării. Tesla și Warner Bros nu au comentat aceste acuzații până acum.

„Magnitudinea financiară a acestei însușiri ilegale a fost substanțială” se arată în procesul intentat de Alcon Entertainment. „Orice brand prudent care ia în considerare un parteneriat cu Tesla trebuie să ia în considerare comportamentul capricios, arbitrar și extrem de politizat al lui Musk, care uneori se apropie de instigare la ură” mai menționează Alcon. Warner Bros a ținut evenimentul de lansare al taxiului robot într-unul dintre studiourile sale, și a fost de asemenea distribuitor al Blade Runner 2049 în 2017. Filmul a fost o continuare a clasicului din 1982, și i-a avut în diferite roluri pe Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas și Jared Leto, câștigând și două premii Oscar.

Elon Musk a vorbit despre Blade Runner de mai multe ori de-a lungul timpului, inclusiv numind filmul drept sursă de inspirație pentru Cybertruck, camioneta electrică realizată de Tesla. Alcon Entertainment lucrează în acest moment la producția unui serial spin-off, numit Blade Runner 2099. De asemenea, regizorul filmului I, Robot (lansat în 2004) l-a acuzat și el pe Elon Musk pentru că i-ar fi copiat design-ul roboților săi din film pentru noii Tesla Bot, precum și pentru vehiculele autonome. Chiar și titlul evenimentului pare să fi fost stabilit cu filmul respectiv – We, Robot.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Blade Runner 2049 maker sues Musk over robotaxi images