Primele telefoane cu procesor Snapdragon 8 Elite: Xiaomi, Honor, Realme și ROG Phone

Scris de | 22 octombrie, 2024
Primele telefoane cu procesor Snapdragon 8 Elite: Xiaomi, Honor, Realme și ROG Phone

Snapdragon 8 Elite este aici, iar imediat după prezentarea ținută de Qualcomm la Snapdragon Summit, multe companii din industria de smartphone-uri s-au grăbit să anunțe că următoarele lor smartphone-uri de top vor integra acest procesor. Am compilat mai jos o listă cu primele dispozitive confirmate pentru lansare cu Snapdragon 8 Elite și informațiile pe care le avem momentan despre ele.

Seria Xiaomi 15 promite să fie prima care aduce acest procesor la nivel global

XIaomi a fost compania care a urcat prima chiar pe scena de la Snapdragon Summit, în timpul dezvăluirii oficiale a procesorului Snapdragon 8 Elite și a confirmat că va fi primul brand care va lansa telefoane cu acesta la nivel global sub forma seriei Xiaomi 15. Având în vedere cum a fost formulat acest anunț, cel mai probabil, Xiaomi 15 nu vor fi primele telefoane din piață care folosesc noul chipset, dar vor fi primele care vor ajunge pe piață în afara Chinei.

Xiaomi a prezentat pe scenă o nouă tehnologie numită HyperCore, dezvoltată în parteneriat cu Qualcomm, care va permite telefoanelor din seria Xiaomi 15 să ofere același nivel ridicat de performanță în jocuri promis de noul procesor, dar cu reducere a consumului cu 29,7%. Acest lucru ar trebui să reducă și temperatura de operare, pentru performanță susținută mai bună (trei grade în minus față de Snapdragon 8 Gen 3, spune Xiaomi).

Având în vedere că telefoanele Xiaomi sunt „celebre” pentru probleme de supraîncălzire, orice îmbunătățire este binevenită.

Honor va lansa gama Magic7 cu Autopilot AI și Snapdragon 8 Elite

Și Honor a urcat pe scena Qualcomm pentru a se lăuda cu noile sale telefoane din seria Magic7. Un telefon a fost arătat pe scenă și pare că are un modul de cameră îmbunătățit, cu patru camere, deci, din nou, acesta va fi accentul pe care compania îl va pune pentru noua serie. Noutatea pe Honor Magic7 este un „agent AI” numit Autopilot AI pentru un ecosistem deschis. Acesta ar trebui să învețe comportamentul utilizatorului pentru comenzi de mâncare, pentru realizarea de planuri de călătorie sau transfer de fișiere între aplicații și să îți poată da recomandări sau să aleagă pentru tine atunci când ai nevoie de ajutor.

Și Honor spune că are o soluție pentru reducerea temperaturii în gaming, care folosește AI, pentru a reduce anumite sarcini de pe GPU pentru a le muta pe NPU. Astfel, telefoanele Magic7 ar trebui să ofere o experiență de joc mai consistentă în sesiuni lungi. Lansarea Honor Magic7 este programată pentru data de 30 octombrie. Cel mai probabil, Honor Magic7 Pro va fi lansat în Europa în 2025.

Realme GT 7 Pro promite să fie un flagship killer

Următorul flagship al brand-ului BBK secundar, Realme, va fi lansat în China înainte de sfârșitul lunii octombrie. Compania a confirmat deja că va folosi noul chipset Snapdragon 8 Elite și promite că acesta va fi un adevărat „flagship killer”. Ce înseamnă asta pentru noi? S-ar putea să fie cel mai accesibil model de smartphone cu acest procesor din piață, cel puțin la momentul lansării.

Nu este clar însă dacă Realme va lansa acest model și în Europa. Nu ar fi prima dată când un model GT Pro al brand-ului ratează o lansare în vest.

ASUS a confirmat că ROG Phone 9 va folosi AI pentru a îmbunătăți funcțiile de gaming

ASUS a confirmat, de asemenea, lansarea unei no serii ROG Phone, bazată pe Snapdragon 8 Elite. Deși ne-am fi așteptat la o lansare în primăvară, se pare că ASUS nu mai are răbdare și va dezvălui oficial noile modele ROG Phone 9 pe 19 noiembrie.

Deja compania integra AI în funcțiile de gaming ale lui ROG Phone 8, așa că nu este de mirare că seria ROG Phone 9 va merge și mai mult în această direcție. Motto-ul noii serii este „AI on, game on”. Din primele imagini putem observa că design-ul de pe seria 8 rămâne valabil, cu un modul de cameră de dimensiuni și formă similară. Cel mai probabil accesoriile vor fi compatibile între modele. ASUS nu spune dacă aceste telefoane vor fi lansate global sau doar în China, pentru început.

Etichete: , , , ,