Meta a eliminat conturile care urmăreau rutele avioanelor private ale unor celebrități precum Musk, Zuckerberg, Bezos sau Kim Kardashian

Scris de | 22 octombrie, 2024
Meta a eliminat conturile care urmăreau rutele avioanelor private ale unor celebrități precum Musk, Zuckerberg, Bezos sau Kim Kardashian

Meta a suspendat conturile de pe rețelele sale sociale care urmăresc avioanele private ale celebrităților, inclusiv aeronavele lui Mark Zuckerberg, Elon Musk, Kim Kardashian, Bill Gates, Jeff Bezos și Kylie Jenner, conform unui anunț al lui Jack Sweeney, un student din Florida, proprietarul multora dintre aceste conturi.

Meta a declarat pentru TechCrunch că aceste conturi au încălcat politica sa de confidențialitate, invocând un „risc de vătămare fizică” pentru persoanele în cauză.

Link-urile către conturile de Instagram și Threads care urmăreau zborurile fostului președinte Donald Trump, guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, și a altor celebrități generează în prezent un mesaj de eroare, indicând că „Link-ul ar putea fi stricat sau pagina ar putea fi inexistentă”. Contul lui Sweeney care urmărea avionul lui Taylor Swift a fost dezactivat încă de vineri.

„Având în vedere riscul de vătămare fizică al indivizilor în cauză și în conformitate cu recomandările Consiliului de Supraveghere independent, am dezactivat aceste conturi pentru încălcarea politicii noastre de confidențialitate”, a declarat un purtător de cuvânt Meta într-un comunicat de presă.

Sweeney a postat pe contul său personal că „astăzi se întâmplă același lucru ca pe 15 decembrie 2022”, făcând referire la momentul în care Elon Musk a suspendat permanent contul său @ElonJet de pe Twitter.

În mai, președintele SUA, Joe Biden, a semnat o lege care permite proprietarilor de aeronave private să anonimizeze informațiile de înregistrare. Cu toate acestea, Sweeney a afirmat că urmărirea persoanelor cunoscute este în continuare ușor de realizat, inclusiv prin intermediul ponturilor oferite de alți entuziaști de „flight tracking”.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via Techcrunch