TSMC sunt suspectați de Statele Unite de afaceri secrete cu Huawei

Scris de | 21 octombrie, 2024
TSMC sunt suspectați de Statele Unite de afaceri secrete cu Huawei

Povestea cu Statele Unite și Huawei este deja veche, dar un raport recent de la The Information scoate la iveală niște informații foarte interesante. Conform publicației americane, se pare că Departamentul de Comerț al Statelor Unite îi investighează pe cei de la TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) pentru presupuse afaceri secrete pe care le-ar fi făcut cu Huawei, în ciuda interdicțiilor din partea Americii.

Dacă avem orice motiv să credem că există potențiale probleme, vom lua măsuri imediate pentru a asigura conformitatea, inclusiv conducerea de investigații și comunicarea proactivă cu părțile relevante, inclusiv clienți și autorități de reglementare acolo unde este cazul.

TSMC pentru Reuters

Cei de la TSMC au venit rapid cu un răspuns, însă șansele ca zvonurile să fie adevărate sunt foarte mici. Compania taiwaneză a oprit comenzile către Huawei din momentul în care compania chineză a fost pusă pe lista neagră a Statelor Unite în 2020. Doi ani mai târziu, legile și sancțiunile s-au înăsprit pentru companiile din China, ceea ce a intensificat Războiul Cipurilor. În toată agitația asta, TSMC nu ar avea motive să „calce strâmb”, în special nu atunci când încasează miliarde de dolari prin intermediul CHIPS Act, program în care Uniunea Europeană a investit 53 de miliarde de dolari pentru a întări poziția vechiului continent în piața semiconductorilor.

Varianta cea mai plauzibilă ar fi că suntem martorii încă unei mișcări politice. Alegerile din Statele Unite ale Americii sunt aproape, și ca de fiecare dată, întreaga planetă se învârte în jurul acestui eveniment. Și cum TSMC este un aliat important al Statelor Unite, este o țintă ușoară pentru campaniile de denigrare din online. În momentul de față sursa zvonurilor dintre colaborarea secretă cu Huawei sunt necunoscute, iar cei de la The Information sunt singurii care au relatat povestea. Atât reprezentanți ai Departamentului de Comerț din SUA, cât și cei ai TSMC sunt așteptați să comenteze pe baza acestui subiect.

Cât despre Huawei, chinezii își văd de treabă și continuă să lanseze produse în ciuda limitărilor apărute. Momentan sunt discuții despre următoarele procesoare Kirin pe care Huawei le dezvoltă alături de compatrioții lor de la SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation), iar aici nu avem despre ce interdicții să vorbim. În același timp producătorul vrea să lanseze și procesoare pentru PC, astfel încercând să stabilească un ecosistem închis, similar cu cel pe care-l oferă Apple.

Etichete: , ,