SanDisk preia producția de SSD-uri Western Digital

Scris de | 21 octombrie, 2024
SanDisk preia producția de SSD-uri Western Digital

Western Digital este unul dintre cei mai mari producători de soluții de stocare, iar anunțul venit în 2023 care ne spunea că firma vrea să se despartă de business-ul de stocare flash i-a surprins pe mulți. Derulăm caseta câteva luni și ne trezim pe final de 2024, când vestea s-a fructificat, iar subsidiara SanDisk tocmai a preluat producția de SSD-uri de la Western Digital. În urma anunțului oficial, producătorul a anunțat și împărțirea produselor sale pe două site-uri diferite: WesternDigital.com pentru HDD-uri, iar dacă ești în căutare de SSD-uri, carduri de memorie sau stick-uri USB, le vei găsi pe SanDisk.com.

Asta vine la scurt timp după ce Western Digital a lansat ultimul SSD produs in-house, anume versiunea de 8TB a lui WD Black SN850x. În felul ăsta, producătorul a lăsat moștenire pe piață o serie de SSD-uri cu capacități cuprinse între 256 GB și 8 TB. Bine, a nu se înțelege că asta este moartea brand-ului. SanDisk este un nume cu la fel de multă greutate în spațiul mediilor de stocare, deci este brand-ul potrivit pentru această separare.

Succesul HDD-urilor WD nu i-a garantat producătorului vreo poziție privilegiată pe piața SSD-urilor, care momentan este dominată de nume precum Samsung. Mutarea acestei game de produse la SanDisk ar putea fi chiar benefică pentru WD, întrucât fiecare companie se va ocupa de bucățica ei. Hard Disk-urile vor continua să evolueze și să ofere capacități imense, în timp ce viitoarele serii de SSD-uri ar putea concura cu cele mai tari modele de la Samsung în următorii ani.

Samsung 990 Evo

Cam asta pare să fie și direcția pe care au avut-o cei de la Western Digital în minte atunci când au făcut anunțul inițial. După aceea a venit și-o declarație în martie 2024 în care reprezentanții companiei spun că mișcarea aceasta are rolul de „a crea valoare pentru acționari și asigură succesul pe termen lung al acestui business.” După care avem și declarația CEO-ului, David Goeckeler, care numește această schimbare „o tranzacție complexă care încorporează câteva țări și include brand-uri pentru consumeri, creatori profesioniști de conținut, cele mai mari OEM-uri din lume, cât și cei mai mari provideri de servicii cloud.”

Etichete: , ,