iPhone SE 4 și SE 4 Plus vor arăta similar cu celelalte iPhone-uri

Scris de | 21 octombrie, 2024
iPhone SE 4 și SE 4 Plus vor arăta similar cu celelalte iPhone-uri

Zilele trecute au apărut pe internet niște imagini cu modelele 3D pentru iPhone SE 4 și SE 4 Plus. Acestea au apărut prin Japonia, unde modelele probabil sunt folosite pentru creatorii de huse și accesorii. Iar partea bună la aceste modele 3D este că ne dezvăluie design-ul noilor telefoane de la Apple, care se inspiră foarte mult după iPhone 14. Conform pozelor pe care le-am atașat și mai jos, generația a patra de SE-uri este prima care aduce ecranul edge-to-edge cu „breton”, iar odată cu dispariția butonului de TouchID, vom primi funcția de FaceID.

Ținând cont că iPhone 15 are Action Button în loc de switch-ul de mut, design-ul noului iPhone SE 4 va fi inspirat de generația a 14-a. Personal, mi se pare mai tare switch-ul decât un buton multifuncțional, deci mă bucur că își face iarăși apariția. Butoanele de volum sunt neschimbate de la iPhone 14. Altă schimbare este schimbarea port-ului Lighting cu USB Type-C. Pe spatele telefonului, singura schimbare va fi în zona camerelor. În locul plitei electrice de pe iPhone 14, noul iPhone SE 4 va fi dotat cu o singură cameră.

Și pe partea de specificații stă bine. Deși este una singură, camera este de 48MP; adică principala de pe iPhone 16. Tot de la acesta împrumută și SoC-ul Apple A18 pe 3nm. Plus că iPhone SE 4 ar putea fi primul telefon al producătorului care folosește modem-ul 5G dezvoltat in-house în defavoarea Snapdragon X65-ului de până acum. Se aude că și memoria RAM primi un upgrade la 8GB, astfel telefonul putând fi capabil să ruleze funcțiile Apple Intelligence.

Poate că vă întrebați: „care este faza cu iPhone SE 4 Plus?” Conform postării de pe blogul japonez, se pare că telefonul chiar ar exista, dar cei de la Apple nu sunt încă siguri dacă îl vor lansa. Dar dacă ar deveni realitate, o să ne trezim cu un al doilea SE, doar că mai mare, la o diagonală de 6.5″. Doar că nu prea are sens. Prețul generației a patra de SE-uri oricum va fi mai mare, nu cred că va rămâne la 430€. Asta ar plasa SE 4 undeva pe lângă suma de 500€, iar asta înseamnă că SE 4 n-ar avea cum să coste mai puțin de 600€. Asta în condițiile în care ai iPhone 16 la 800€, sau chiar mai puțin dacă prinzi vreo reducere. Deci diferența ar fi prea mică și fie ar afecta vânzările lui 16, fie ar condamna SE 4 Plus-ul la eșec.

Una peste alta, ne așteptăm să facem cunoștință în mod oficial cu iPhone SE 4 undeva în primul trimestru al lui 2025. Deci n-a mai rămas prea mult timp. Iar cu actualizările pe partea de hardware, cu potențialul de a fi un dispozitiv compatibil Apple Intelligence, noul design, adopția unui ecran OLED și trecerea la USB Type-C, ăsta ar putea fi un telefon excepțional. Dacă prețul rămâne sub 3.000 de LEI, vom avea pe piață un nou benchmark pentru telefoanele mid-range.

Etichete: , ,