iPhone 17 „Slim” ar putea fi un downgrade: design nou, dar o singură cameră pe spate

Scris de | 21 octombrie, 2024
iPhone 17 „Slim” ar putea fi un downgrade: design nou, dar o singură cameră pe spate

Deși iPhone 16 abia a ajuns pe piață, toate zvonurile, încă de dinainte de această lansare, vorbesc despre iPhone 17 Slim, un nou „reset” al gamei de smartphone-uri de la Apple. Au început din nou să apară detalii „neoficiale” despre acest telefon, care par să sugereze că acesta ar putea fi chiar un soi de „downgrade” de la modelul iPhone 16 Plus, pe care ar trebui să îl înlocuiască în ofertă.

Apple urmează să scoată modelul Plus din ofertă, înlocuindu-l cu un iPhone 17 Slim fără cameră ultrawide

Jeff Pu, analist de afaceri pentru Haitong International (citat de MacRumors), spune că Apple pregătește acest nou model iPhone 17 Slim/Air pentru lansare alături de restul seriei iPhone 17, dar că acesta va adopta un design nou și o strategie diferită. În loc să ofere aceleași avantaje ale variantei „standard”, dar cu un ecran mai mare, așa cum vedem pe modelul Plus, modelul Slim ar putea oferi chiar mai puține capabilități la nivelul camerei.

Procesorul va fi comun între cele două modele, Pu confirmând din nou că modelul „Slim” va beneficia de un chipset Apple A19 non-Pro și 8 GB memorie RAM. Astfel, măcar la nivel de performanță nu vor fi diferențe. Totuși, acest nou model Slim va folosi o singură cameră pe partea din spate. Este vorba despre una echipată cu un senzor de 48 megapixeli, probabil aceeași pe care am mai văzut-o și pe ultimele două generații. Fără un ultrawide sau un zoom, acest model va fi cel mai limitat model la acest capitol.

Ar trebui să ne bucurăm însă că acest model va primi o cameră frontală de 24 megapixeli, care va fi un adevărat upgrade de la camera destul de învechită pe care o întâlnim pe iPhone-urile din ultimii câțiva ani.

iPhone 17 Slim va avea construcție din aluminiu, nu oțel sau titan, și va adopta un ecran de 6,6”, puțin mai mic decât cel de pe iPhone 16 Plus.

În comparație, modelele iPhone 17 Pro vor fie chipate cu chipset-ul Apple A19 Pro, cu 12 GB memorie RAM și vor primi upgrade la o cameră cu zoom de 48 megapixeli și aceeași cameră selfie nouă. Se pare că modelul 17 Pro Max ar putea integra și o insulă dinamică mai îngustă, datorată unui nou sistem Face ID îmbunătățit.

Apple are timp însă până în toamna anului viitor să schimbe aceste planuri. Am mai văzut în trecut zvonuri Apple din surse sigure care nu s-au confirmat la lansarea noilor dispozitive. De obicei, Apple are ambiții mari la începutul proiectelor, dar acestea scad odată ce intră în ecuație realitățile din piață legate de furnizori, componente, tehnologii disponibile și costuri.

Etichete: , , ,

Sursa: via MacRumors