Galaxy Z Fold Special Edition, anunțat în Coreea. Este un Fold6 „slim” îmbunătățit

Scris de | 21 octombrie, 2024
Galaxy Z Fold Special Edition, anunțat în Coreea. Este un Fold6 „slim” îmbunătățit

Galaxy Z Fold Special Edition este real și a fost anunțat oficial de către Samsung. Acesta folosește platforma hardware care a debutat în vară cu modelul Galaxy Z Fold6, dar vine cu o serie de îmbunătățiri. În primul rând, avem de a face cu un corp mai subțire și mai ușor, dar nu cu foarte mult. Apoi, avem un upgrade de hardware intern, cu mai mult RAM și o cameră îmbunătățită, în timp ce ambele ecrane sunt acum mai mari. Acest model este însă exclusiv Coreei de Sud, cel puțin momentan.

Galaxy Z Fold Special Edition, cu 1,5mm mai subțire, dar și mai performant

Dacă până anul acesta, Samsung a ignorat modelele produse de companiile concurente, mergând într-o direcție clară pentru seria sa de telefoane pliabile, cu Galaxy Z Fold Special Edition, compania sud coreeană pare că începe să „reacționeze” la tendințele pieței. Honor, Xiaomi, vivo și alți producători aduc deja pe piață de mai bine de un an telefoane pliabile semnificativ mai subțiri decât variantele Galaxy Fold, iar asta punea Samsung într-o lumină nefavorabilă, deși este în continuare lider pe categoria pliabile.

Astfel, Galaxy Z Fold SE vine cu un corp cu 1,5mm mai subțire atunci când este pliat și este cu 3 grame mai ușor. Nu este o diferență mare, însă se apropie foarte mult de grosimea telefoanelor „tradiționale”. Noua formă înseamnă că avem de a face cu o balama nouă, mai subțire, dar permite și integrarea de display-uri puțin mai mari: 8” pentru ecranul pliabil de la interior și 6,5” pentru cel exterior, care are acum o formă mai „normală”, nu atât de înaltă precum era anterior. Fold Special Edition este puțin mai lat, în consecință. Putem deosebi ușor noul model de cel original datorită unei texturi cu dungi verticale pe capacul de sticlă de pe spate, și forma modulului de cameră, care este puțin diferită.

Avem de a face cu același procesor Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, dar acum  vine cu 16 GB memorie RAM, care vor fi utili în special în sarcinile Galaxy AI, cu care vine deja echipat telefonul.  De asemenea, camera principală primește un upgrade de la 50 la 200 megapixeli, probabil folosind același senzor pe care îl găsim pe Galaxy S24 Ultra.

Telefonul se lansează în Coreea de Sud pe 25 octombrie, la un preț de 2.789.600 won, adică 1.865 euro. Practic, prețul este similar cu cel al lui Z Fold6, sau poate doar puțin mai mare. Singurele planuri pentru a aduce acest telefon pe piețe din afara Coreei ar fi lansarea din China. Cel mai probabil, Galaxy Z Fold7, care va ajunge anul viitor și în Europa, va împrumuta îmbunătățirile de design de pe Special Edition.

Etichete: , , , , , , , , ,

Sursa: The Verge