Concord, shooter-ul retras de piață de PlayStation, dă semne de viață. S-ar putea relansa

Scris de | 21 octombrie, 2024
Concord, shooter-ul retras de piață de PlayStation, dă semne de viață. S-ar putea relansa

Poate că unora v-a zburat pe sub radar, însă Concord este un joc lansat chiar anul acesta de către Sony Interactive Entertainment, divizia de publishing de la PlayStation. Evident, motivul pentru care nu ați auzit mai nimic despre acest joc este reacția criticilor și a fanilor, care au picat de acord atunci când au stabilit că ăsta este unul dintre cele mai mari eșecuri din gaming în 2024. Jocul părea „mort” încă din ziua lansării – cel puțin asta se vede din exterior, însă o privire mai atentă în spatele cortinelor ne arată că de fapt, actualizările au continuat să curgă, chiar și după retragerea jocului de la vânzare.

La momentul în care Sony a decis să încheie socotelile cu jocul și să-și strângă jucăriile, au făcut o declarație care lasă loc de interpretare: „explorăm opțiuni… ca să comunicăm mai bine cu jucătorii.” Asta ar putea însemna că ar putea totuși să existe o șansă pentru Concord, ale cărui servere au fost și închise pe data de 6 septembrie 2024. După câteva zile de inactivitate, pe data de 30 septembrie au început să curgă actualizările, iar toată treaba a durat până pe 10 octombrie. Lista completă de schimbări o găsim pe SteamDB.

Există posibilitatea ca acest joc să fi fost prins într-un val de actualizări alături de alte jocuri de la Sony precum Helldivers 2 sau God of War Ragnarok. Cu toate astea, mențiunile din update-urile lui Concord sugerează diferite teste pe care cel mai probabil le conduc dezvoltatorii jocului. Mă gândesc că pentru un joc care este presupus „mort”, nu ar mai face nimeni eforturi. Iar dacă privim situația cu atenție, nimeni nu a spus că deconectarea serverelor înseamnă că cei de la Sony Interactive Entertainment au renunțat la joc.

Poate este doar vorba despre un reset, odată ce-au înțeles ce nu a mers prima dată. Asta mi se pare cea mai plauzibilă variantă, mai ales că s-au investit sute de milioane de dolari în acest joc. Cine știe? Poate că vom vedea o poveste cu final fericit ca și-n cazul lui No Man’s Sky sau Cyberpunk 2077.

Etichete: , , ,