Snapdragon 8 Elite: performanță aproape dublă față de A18 Pro în AnTuTu

Scris de | 19 octombrie, 2024
Snapdragon 8 Elite: performanță aproape dublă față de A18 Pro în AnTuTu

Se pare că numele final al noului chipset flagship de la Qualcomm va fi, până la urmă Snapdragon 8 Elite, iar în cele mai noi teste acesta stabilește un record de performanță, la scurt timp după ce Dimensity 9400 reușea același lucru. Este vorba despre scorul în aplicația de test AnTuTu, care depășește pentru prima dată pe un smartphone valoarea de 3 milioane de puncte. În context, telefoanele de anul trecut, echipate cu Snapdragon 8 Gen 3 atingeau aproximativ 2 milioane de puncte. În comparație cu Apple A18 Pro, noul Snapdragon 8 Elite obține un scor aproape dublu în acest test.

Noul flagship Qualcomm depășește recordul de puncte în AnTuTu pe smartphone-uri

Testul AnTuTu este unul mai complex decât altele care se concentrează doar pe anumite aspecte ale unui smartphone. GeekBench testează doar performanța CPU brută, 3DMark doar performanța în jocuri 3D, însă AnTuTu rulează un set mai complex și mai mare de teste, de la performanță 3D la procesare video, foto și chiar teste pentru stocare și memorie RAM. Astfel, este mai degrabă un test pentru întregul dispozitiv, decât pentru chipset, fiind mulți factori care contribuie la scorul final.

Modelul de telefon pe care este testat noul Snapdragon 8 Elite este un realme GT 7 Pro, următorul flagship al brand-ului din grupul BBK Electronic. Acesta obține un scor de 3.025.991 puncte, cel mai mare înregistrat până acum în AnTuTu. Anterior, un test cu Oppo Find X8 Pro, echipat cu Dimensity 9400 atinsese scorul record de 2.880.558 puncte. La momentul redactării acestui articol, nici Find X8 Pro, nici realme GT 7 Pro nu sunt anunțate oficial, și nici noul chipset Snapdragon 8 Elite.

Totuși, în imaginea publicată de Smartprix (în colaborare cu OnLeaks) care ne dezvăluie scorul lui GT 7 Pro avem și un iPhone 16 Pro Max, noul flagship de la Apple, care obține un scor de sub 1,7 milioane de puncte în același test AnTuTu (1.651.728 puncte). iPhone-urile nu au fost niciodată foarte performante în testul AnTuTu, însă reușesc să întreacă de multe ori în teste specifice de CPU majoritatea chipset-urilor folosite pe Android. În ultimii ani însă, Qualcom și MediaTek au cam întrecut Apple constant la capitolul GPU. Se pare că noul Snapdragon 8 Elite va întrece A18 Pro și în testele de CPU, cu un scor mult mai mare în testul Multi-Core:

Snapdragon 8 Elite este așteptat în două variante, ambele cu aranjament al nucleelor 2+6. Modelul de bază, pe care îl vom regăsi pe majoritatea telefoanelor ar urma să fie livrat cu frecvență de 4,09 GHz pe cele două nuclee principale și 2,78 GHz pe cele secundare. Varianta superioară, care va fi probabil ediția „for Galaxy” sau „Leading version” ar urca frecvența celor două nuclee principale la 4,32 GHz. Toate nucleele noului procesor ar urma să folosească un design proprietar Oryon, similar cu ceea ce am văzut pe Snapdragon X Elite pe PC-urile cu Windows.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Smartprix