YouTube testează o nouă versiune de Premium Lite

Scris de | 18 octombrie, 2024
YouTube testează o nouă versiune de Premium Lite

YouTube testează o schimbare în ceea ce privește abonamentul său Premium Lite, sau cel puțin asta sugerează screenshot-uri ale unor utilizatori care au apărut pe social media în această săptămână. Ei bine, informația a fost și confirmată recent de un reprezentant al Google, care a vorbit cu mai multe instituții media, confirmând că noul YouTube Premium Lite este în acest moment, în fază de test, disponibil în Australia, Germania și Thailanda.

Ce se schimbă de fapt la noua versiune de Premium Lite? Ei bine, aceasta ar urma să aibă „reclame limitate”, ceea ce înseamnă că majoritatea videoclipurilor nu vor avea reclame, „însă s-ar putea să vezi reclame video pe conținutul legat de muzică sau în Shorts, și reclame care nu te vor întrerupe din activitate atunci când cauți lucruri pe YouTube”.

Abonamentul Premium Lite a intrat în faza de testare inițial în 2021, în Europa, însă a avut viață scurtă, fiind eliminat de platformă în octombrie 2023. La acea vreme, Premium Lite nu oferea decât dispariția reclamelor, celelalte beneficii pe care le are YouTube Premium normal, cum ar fi descărcarea clipurilor pentru vizionare offline sau funcționarea lor în background, nefiind disponibile.

Se pare că în Australia, prețul pentru Premium Lite este de 9 dolari pe lună, comparativ cu cei 17 dolari pe lună pentru YouTube Premium. Asta înseamnă un preț similar cu cel cerut pe prima versiune de Premium Lite, care era la jumătate din cel normal.

Etichete: , , ,

Sursa: YouTube is testing a new version of its Premium Lite subscription