Tim Cook, cel mai recent nume din Big Tech care îl sună pe Trump înainte de alegerile prezidențiale din SUA

Scris de | 18 octombrie, 2024
Tim Cook, cel mai recent nume din Big Tech care îl sună pe Trump înainte de alegerile prezidențiale din SUA
FOTO via Apple

Donald Trump a declarat că CEO-ul Apple, Tim Cook, l-a sunat pentru a discuta despre amenzile de miliarde de dolari pe care Apple le-a primit de la Uniunea Europeană. Trump a făcut această afirmație în timpul apariției sale la un podcast din SUA, și a spus că nu va permite ca UE să „profite” de companiile americane, precum Apple, dacă va fi reales.

„Acum două ore, trei ore, m-a sunat [Cook]”, a declarat Trump. „A spus că Uniunea Europeană i-a amendat cu 15 miliarde de dolari… Apoi, pe lângă asta, au primit o altă amendă de 2 miliarde de dolari din partea UE”. În martie, UE a amendat Apple cu aproximativ 2 miliarde de dolari după ce a constatat că Apple s-a folosit de poziția dominantă pentru a restricționa aplicațiile de streaming de muzică, în ceea ce privește informarea clienților despre ofertele mai ieftine la abonamente, care pot fi accesate în afara App Store. Ulterior, UE a câștigat procesul și a obligat Apple să plătească 14,4 miliarde de dolari.

Trump a adăugat că Tim Cook i-a mai spus ceva interesant: „El a spus că UE se folosește de astfel de legi asta pentru a-și conduce afacerea, adică Europa este afacerea unor oameni. I-am spus: ‘E mult… Dar Tim, trebuie să fiu ales mai întâi, însă nu voi lăsa ca ei să profite de companiile noastre, asta nu se va întâmpla’”.

Acest apel înseamnă că Tim Cook este încă un șef de pe lista celor din Big Tech care vorbește cu Trump înainte de alegeri. Într-un interviu recent, Trump a spus că a discutat cu CEO-ul Google, Sundar Pichai, pentru a se plânge de toate „știrile negative” care apar despre el pe motorul de căutare. De altfel, și Elon Musk a susținut recent un discurs la un miting de-ale lui Trump, în Pennsylvania, în timp ce CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, l-a sunat de câteva ori pe Trump în această vară, potrivit fostului președinte.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: via The Verge