NVIDIA și MediaTek ar putea aduce un handheld de gaming „perfect”

Scris de | 18 octombrie, 2024
NVIDIA și MediaTek ar putea aduce un handheld de gaming „perfect”

Nu există producător de plăci video mai mare decât NVIDIA în momentul de față, iar pe piața cipurilor pentru telefoane, cei de la MediaTek devin un nume din ce în ce mai important în ultimii ani. Așa că parteneriatul dintre cele două companii a ridicat mai multe semne de întrebare și i-a făcut pe unii gameri să viseze cu ochii deschiși la un nou dispozitiv de gaming handheld bazat pe tehnologiile GeForce RTX precum ray tracing, DLSS și Frame Generation. Iar cu o dată de lansare estimată prin a doua jumătate a anului viitor, putem spune că deja SoC-ul dezvoltat de cele două companii sună foarte promițător.

Conform informațiilor disponibile pe internet, noul chip va fi creat folosind un proces de fabricație pe 3nm de ultimă generație. S-ar părea că avem deja și câteva companii interesate de progenitura dintre NVIDIA și MediaTek, iar pe această listă se regăsesc nume precum Lenovo, Dell, HP și ASUS – adică suspecții de serviciu atunci când discutăm despre lansări ale taberei verzi. Și nu cred că Lenovo și ASUS sunt pe lista asta din întâmplare, mai ales că ambii producători au lansat handheld-uri foarte bune.

Numai ideea unui Legion Go sau a unui Ally X cu un SoC format dintr-un procesor MediaTek d-ăsta super rapid, și un chip grafic de la NVIDIA cu toate bunătățile producătorului la bord, este material de vis umed pentru orice gamer. Deci pot spune că aștept cu sufletul la gură să văd încotro se îndreaptă colaborarea dintre cele două companii. AMD ne-a dovedit deja ce poate în acest segment de piață, și mă aștept ca NVIDIA să vină cu un răspuns pe măsură.

Rămâne de văzut însă și soluția cu care vin cei de la NVIDIA. Producătorul ne-a arătat deja că pe segmentul high-end stă foarte bine, însă nu am văzut încă un chip mobil pur-sânge de la Tegra încoace. Cu toate astea sunt sigur că vor găsi o cale de mijloc și sunt extrem de curios să văd cum se va descurca DLSS 3 cu Frame Generation într-un format atât de mic. Pe partea de procesare, deja avem câteva informații referitoare la Dimensity 9400 de la MediaTek, iar acela este un SoC de telefon. Deci și de la ei vreau să văd adaptarea pentru dispozitive handheld.

Etichete: , , , ,