CEO-ul Amazon AWS le spune angajaților că își pot da demisia dacă nu vor să se întoarcă la birou

Scris de | 18 octombrie, 2024
CEO-ul Amazon AWS le spune angajaților că își pot da demisia dacă nu vor să se întoarcă la birou
Foto: Amazon

Amazon instaurează de la începutul anului viitor o nouă politică pentru angajații săi, care vor fi obligați să se întoarcă la birou pentru a lucra, 5 zile pe săptămână. Bineînțeles, decizia a stârnit un val de reacții negative în social media, însă la o întâlnire internă a Amazon AWS, CEO-ul Matt Garman a spus că 9 din 10 angajați cu care a vorbit sunt în favoarea noii politici, conform unui transcript al întâlnirii ajuns în posesia celor de la Reuters.

Garman a sugerat apoi că cei care nu doresc să lucreze pentru Amazon 5 zile pe săptămână de la birou sunt liberi să își dea demisia. „Dacă sunt oameni care pur și simplu nu lucrează bine în acel mediu și nu vor să o facă, este în regulă, există alte companii. Nu spun asta într-un mod rău, vrem să fim un mediu în care lucrăm cu toții împreună. Atunci când vrem să inovăm cu adevărat cu produse interesante nu am văzut să avem această abilitate lucrând de la distanță”, a mai spus reprezentantul Amazon AWS.

Cu toate astea, se pare că noua politică ar fi supărat destul angajați ai Amazon, care indică faptul că vor pierde timp cu drumul de acasă până la birou și nu există niciun studiu care să arate că munca de la birou este mai eficientă decât cea de la distanță. Momentan, Amazon are implementată o politică de 3 zile pe săptămână în care angajații sunt obligați să vină la birou. Gigantul american a adoptat o poziție mult mai strictă cu privire la întoarcerea la birou pentru angajații săi decât alte companii de tehnologie, precum Google, Meta sau Microsoft, care încă au implementate politici de 2 sau 3 zile de prezență obligatorie la birou. Garman mai spune și că politica actuală nu a ajutat prea mult compania, deoarece angajații nu lucrau împreună și nu învățau unii de la ceilalți, fiind uneori la birou în zile diferite.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Amazon AWS CEO: Quit if you don't want to return to office