Aplicația ChatGPT, disponibilă acum pe PC-uri cu Windows

Scris de | 18 octombrie, 2024
Aplicația ChatGPT, disponibilă acum pe PC-uri cu Windows

Pe la începutul verii, OpenAI a lansat prima aplicație ChatGPT pentru computere, dedicată exclusiv sistemului de operare macOS. Aceasta vine însă de astăzi și pe PC-urile cu Windows, și este disponibilă pentru instalare direct din Microsoft Store. Singura limitare în acest moment este că utilizatorii de conturi gratuite nu au încă acces la aplicație, fiind dedicată pentru început, cât timp este în teste, pentru utilizatorii de abonamente premium.

Utilizatorii de abonamente ChatGPT plătite pot descărca acum aplicația pentru PC

OpenAI anunță că deși toată lumea poate să descarce aplicația ChatGPT de pe Microsoft Store, doar cei care au abonamente ChatGPT Plus, Enterprise, Team și Edu vor putea să e autentifice și să folosească aplicația.

Avantajele instalării aplicației ChatGPT nu sunt foarte multe, însă ar putea crea noi obiceiuri în utilizarea computerelor. De exemplu, poți ține ChatGPT permanent pornit în fundal și te poți întoarce la el din când în când atunci când ai nevoie de automatizarea unor sarcini, fără să accesezi tab-ul din browser de fiecare dată, sau să tot închizi și să deschizi pagina ChatGPT de multe ori pe zi.

Un alt fel în care ChatGPT ar putea să intre în fluxul de muncă al utilizatorilor este prin faptul că poate fi accesat rapid printr-o scurtătură de taste. Dacă nu ai deja comanda Alt + Space configurată pentru altceva, aceasta deschide o căsuță de dialog pe ecran, și poți direct să scrii un prompt către ChatGPT fără să ai aplicația în prim-plan.

Aplicația desktop permite și upload-ul de fișiere și fotografii pe baza cărora să poți realiza anumite sarcini cu ChatGPT, ceva ce era disponibil deja și în varianta web, și oferă acces și la noul model ChatGPT-o1, care „gândește” într-un mod mai avansat, fiind mult mai potrivit pentru sarcini de programare.

Ce nu este încă disponibil în aplicația de desktop este noul mod de voce „avansat”, care oricum nu este disponibil încă pentru utilizatorii din Europa. Acesta oferă conversații vocale într-un limbaj mai natural decât modul voce „standard”, lansat în urmă cu câteva luni alături de ChatGPT4o.

Aplicația ChatGPT va fi disponibilă pentru toți utilizatorii, inclusiv cei care folosesc conturi gratuite, atât pe macOS, cât și pe Windows, înainte de sfârșitul anului.

Etichete: , , , , , ,