Xiaomi pregătește inelul smart cu dimensiune variabilă

Scris de | 17 octombrie, 2024
Xiaomi pregătește inelul smart cu dimensiune variabilă

Deși există de mulți ani, abia acum începe intrarea în „mainstream” a inelelor inteligente, iar Xiaomi pare să aibă deja idei despre cum să le facă să se potrivească mai ușor pe mâinile utilizatorilor. Spre diferență de Samsung, Ultrahuman și Oura, care dezvoltă deja inele de diverse mărimi, fiind necesară utilizarea unui kit de inele de plastic pentru a găsi mărimea potrivită, Xiaomi are deja un brevet prin care descrie inelul care își schimbă dimensiunea după necesități.

Un brevet Xiaomi descrie felul în care inelul își poate schimba dimensiunile

Brevetul Xiaomi, înregistrat în China (via 91mobiles), descrie un inel care integrează un mecanism cu arcuri, care poate permite mărirea sau micșorarea inelului, pentru a se potrivi pe orice deget. Desigur, asta înseamnă că inelul nu va putea fi realizat din oțel sau titan, așa cum vedem pe inelele deja lansate, ci mai degrabă dintr-un material mai moale, cu capacități elastice. Probabil că, dacă acest inel va fi lansat pe piață, va folosi un derivat de plastic mai moale, sau cauciuc.

Avantajele unui astfel de design ar putea fi multiple. În primul rând, utilizatorii nu vor trebui să își bată prea mult capul în procesul de cumpărare. Cel mai sigur acum este să mergi într-un magazin fizic care vinde astfel de inele inteligente și să testezi pe loc fie mostre, fie să folosești acel kit de machete. Alternativa este să comanzi kit-ul acasă, să aștepți să fie livrat, să testezi, și apoi să îl returnezi când este livrat inelul.

Un alt avantaj ar fi reducerea costurilor de producție. Pentru că acesta ar fi un inel „universal”, este ar fi necesară o singură linie de producție pentru asamblare. În cazul inelelor deja lansate, fiecare dimensiune în parte trebuie asamblată cu componente diferite. Pe lângă exteriorul metalic, care este evident diferit între dimensiuni, inclusiv bateria internă este diferită, variantele cu dimensiuni mai mari având autonomie mai bună.

Brevetul descrie și tipul de tehnologii care ar fi integrat într-un astfel de inel, de la Wi-Fi, NFC și senzori ultra-wide band, până la senzorii de monitorizare a sănătății (proximitate, puls, lumină, accelerometru, giroscop, magnetometru sau temperatură) și chiar conectivitate GSM.

Aici pare că cei de la Xiaomi ori exagerează cu ambițiile, ori încearcă să își acopere toate posibilitățile din viitor. Un inel de câteva grame nu ar putea să integreze, folosind tehnologia din prezent și probabil nici cea din următorii 5-10 ani toate aceste tehnologii fizic. Și chiar dacă ar avea loc, nu ar putea să ofere și o autonomie prea bună.

Orice componente și senzori vor avea însă aceste inele, cel mai important aspect al lor ar fi ușurința în utilizare și forma variabilă. Rămâne de văzut însă dacă Xiaomi va reuși să aducă acest concept pe piață, sau dacă doar va păstra brevetul la portofoliu pentru a împiedica alte companii să încerce. S-ar putea însă ca Xiaomi să aducă totuși inele inteligente pe piață, întrucât deja a început să tatoneze terenul cu un model sub brand-ul Black Shark, anunțat la începutul acestui an.

Etichete: , ,

Sursa: 91mobiles