Samsung anunță lansarea Galaxy Z Fold6 Special Edition, cu design mai subțire

Scris de | 17 octombrie, 2024
Samsung anunță lansarea Galaxy Z Fold6 Special Edition, cu design mai subțire

Pentru că rivalii din piață, precum Honor sau Xiaomi, au reușit deja să lanseze smartphone-uri pe format „Fold” mult mai subțiri decât variantele Galaxy Z Fold de la Samsung, procucătorul sud coreean se simte nevoit să răspundă. Compania tocmai a confirmat că va ține un eveniment de prezentare pe 21 octombrie, iar invitația pe care a trimis-o pre să sugereze că vom primi mult așteptatul Galaxy Z Fold6 „Special Edition”, cu o formă mai subțire decât cea a modelului original din această vară.

Galaxy Z Fold6 Special Edition, livrat pe sub ușă într-un plic

Invitația publicată de către Samsung pe site-ul său de presă din Coreea arată un telefon pliabil, probabil chiar noul model Galaxy Z Fold6 Special Edition, scos din ceea ce pare a fi un plic și livrat pe sub o ușă de hotel. Acesta afișează pe ecran mesajul „You’re invited” și menționează data de 21 octombrie 2024 și site-ul Samsung.com. Cel mai probabil, acesta nu va fi un eveniment pe care îl va ține pentru un public live, ci va fi unul exclusiv online.

Acum dacă ne uităm puțin mai atent la clipul cu „invitația”, vedem că acel plic nu este unul de hârtie, ci mai degrabă un soi de „portofel” din piele. De altfel, zvonurile care vorbeau  despre noul Galaxy Z Fold6 „Special Edition” sugerau că deși este mai subțire decât modelul „standard”, acesta nu va reuși să fie la fel de subțire precum modelele pliabile ale concurențe. Se vorbește depre 10,6mm în grosime atunci când este pliat, față de sub 10mm, cât vedem pe Honor Magic V3, de exemplu.

Acest model ar putea avea însă alte avantaje care ar putea compensa pentru grosimea  mai mare. Sunt așteptate ecrane puțin mai mari decât pe Galaxy Z Fold6, precum unul exterior de 6,5” și unul interior de 8”, cât și o cameră principală actualizată. Aceasta ar folosi un senzor de 200 megapixeli, la fel ca modelul S24 Ultra, iar cuta de pe centrul ecranului ar putea fi mai mică. Cu toate că scade în dimesiuni, Galaxy Z Fold6 Special Edition ar păstra totuși compatibilitatea cu stylus-ul S-Pen.

O veste proastă, care este cumva confirmată și de această „invitație” este că Galaxy Z Fold6 Special Edition ar putea fi lansat exclusiv în Coreea de Sud, nu și în restul regiunilor. Cel mai probabil însă, acest model ne va arăta direcția în care va merge seria de pliabile de anul viitor.

Etichete: , , , , ,