Meta dă afară angajați de la WhatsApp, Instagram și Reality Labs

Scris de | 17 octombrie, 2024
Meta dă afară angajați de la WhatsApp, Instagram și Reality Labs

Meta a început o nouă serie de concedieri care afectează diferite departamente ale sale, inclusiv WhatsApp, Instagram și Reality Labs, conform unor surse menționate de cei de la The Verge. Se pare că nu este vorba de această dată de concedieri în masă, ca în urmă cu câteva luni, ci mai degrabă reorganizări ale anumitor echipe din interiorul companiei. Unii angajați Meta au început deja să posteze pe social media despre concedierile lor, printre aceștia numărându-se și Jane Manchun Wong, cunoscută pentru faptul că vorbea despre funcții neanunțate ale aplicațiilor înainte să se alăture echipei Threads, în 2023.

„Astăzi, câteva echipe ale Meta fac schimbări pentru a se asigura că resursele sunt aliniate cu obiectivele strategice pe termen lung” a notat un purtător de cuvânt al companiei, Dave Arnold, într-un comunicat de presă. „Asta include mutarea unor echipe în diferite locații și a unor angajați în diferite roluri. În situații ca aceasta, când un rol este eliminat, lucrăm din greu pentru a găsi alte oportunități pentru angajații afectați” mai spune Arnold.

Această nouă serie de concedieri vine după ce mai mulți angajați de la Reality Labs, divizia de VR/AR a celor de la Meta, și-au pierdut locurile de muncă mai devreme în acest an. În 2022, Meta dădea afară 11.000 de angajați, iar în ceea ce Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei, a numit „anul eficienței”, 2023, au urmat alți 10.000 de angajați concediați.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Meta is laying off employees at WhatsApp, Instagram, and more