Galaxy A36 ar putea folosi procesor Qualcomm dintr-o generație mai veche

Scris de | 17 octombrie, 2024
Galaxy A36 ar putea folosi procesor Qualcomm dintr-o generație mai veche

Primele teste de performanță cu ceea ce pare a fi Galaxy A36 5G au apărut în baza de date GeekBench și nu par să unele tocmai încurajatoare. Telefonul, așteptat în primăvara anului viitor alături de Galaxy A56, ar putea renunța la chipset-urile Exynos în favoarea unui model Snapdragon de la Qualcomm. Chiar dacă de obicei aceasta este o veste bună, modelul vizat în cazul de față este deja pe piață de peste doi ani și va împlini cam trei an la momentul lansării noului telefon.

Primele teste de performanță cu Galaxy A36 nu sugerează că vom primi un upgrade major

Galaxy A35-ul de anul acesta s-a dovedit a fi un telefon extrem de bine echilibrat pentru prețul la care este vândut, adică pe la 250 de euro. Vorbim despre o variantă „lite” a lui Galaxy A54 de anul trecut, cu același chipset Exynos 1380, cu performanță apropiată chiar și de cea a lui Galaxy A55. Astfel, dacă nu te deranjează construcția din plastic și nu ai pretenții la o cameră extrem de performantă de la un telefon așa ieftin, este un model ușor de recomandat, așa cum a zis și colegul Andrei în review-ul de pe connect.

Pentru Galaxy A36, testele de pe GeekBench (via 91mobiles) sugerează că este în teste cu un chipset Snapdragon 6 Gen 1, echipat cu 8 nuclee (4x 2.4 GHz + 4x 1.8 GHz). Acest chipset are numele de cod „parrot” și nu pare să ofere, momentan nici măcar performanța completă pe care acest chipset este capabil să o ofere.

Cu 314 puncte în testul Single-Core și 1279 în Multi-Core, este de 3x, respectiv de două ori mai puțin performant, decât Galaxy A35-ul din prezent. Performanța scăzută ar putea fi datorată însă mai multor factori. În primul rând, vorbim despre un prototip, care încă nu a fost finalizat. Apoi, software-ul pe care îl rulează pare să fie Android 15, o versiune de software care nu a apărut nici măcar în versiune beta pe telefoanele Samsung deja lansate.

Cel mai probabil este vorba despre o combinație de factori care duc la un nivel de performanță scăzut, care va fi rezolvat la momentul lansării. În mod normal, un Snapdragon 6 Gen 1 ar trebui să ofere performanță comparabilă sau chiar peste cea a lui Exynos 1380, cu aproximativ 1.000 puncte în Single-Core și în jurul a 2.800 puncte în multi-core.

Dacă se va dovedi că acesta va fi chipset-ul ales de Samsung, nu ne așteptăm însă să vedem un mare aport de performanță pe mid-range-ul Galaxy A36 de anul viitor, în comparație cu A35-ul din prezent.

Etichete: , , , ,

Sursa: via 91mobiles