DJI lansează Air 3S, o nouă dronă high-end cu LiDAR și cameră de 1″

Scris de | 17 octombrie, 2024
DJI lansează Air 3S, o nouă dronă high-end cu LiDAR și cameră de 1″

Deși oferă cele mai bune drone pentru „agrement”, dar și printre cele mai bune drone profesionale, DJI pare că este într-o continuă cursă pentru a dezvolta noi modele, din ce în ce mai performante. Modelul DJI Air 3 a fost lansat abia de un an, însă deja compania chineză aduce pe piață o nouă variantă, Air 3S, care promite câteva îmbunătățiri pentru captură de imagine dar și pentru evitarea obstacolelor. Noul model este prezentat mai degrabă drept o variantă bună pentru captură pe timp de noapte, deci cei care nu au nevoie de noile capabilități îmbunătățite, nu vor trebui să facă upgrade.

DJI Air 3S este un upgrade doar pentru cei care vor performanță mai bună în lumină slabă

Deja DJI Air 3 era una dintre cele mai performante drone din piață, echipată cu două camere performante și baterie care promite până la 46 de minute de autonomie. DJI Air 3S vine însă cu același design general și dimensiuni aproape identice, dar cu un sistem de camere actualizat. În locul camerei principale de 48 megapixeli cu senzor de 1/1.3”, noul model aduce un senzor nou, de 50 megapixeli, de 1” cu obiectiv echivalent cu 24mm și diafragmă f/1.8. Acesta va fi responsabil în primul rând pentru a aduna mai multă lumină în cadru, dar are și alte avantaje.

De exemplu, permite filmare în 4K cu până la 120 de cadre pe secundă, față de 100 de cadre pe modelul anterior. Apoi, avem posibilitatea de filmare în 4K la 60 de cadre pe secundă în HDR pe acest senzor, dar și valori ISO îmbunătățite, care permit acea captură îmbunătățită pe timp de noapte. Camera acu zoom a rămas însă aceeași, cu obiectiv cu zoom 3x și senzor de 48 megapixeli de 1/1.3”.

Un alt upgrade important este la nivelul senzorilor pentru evitarea obstacolelor. Există perechi de senzori pe față, spate și în partea de jos, dar și un nou senzor LiDAR pe partea din față, care ar trebui să recunoască mai eficient obstacolele mici atunci când zbori cu drona prin zone mai periculoase. Totuși, LiDAR-ul este doar în față, așa că dacă realizezi o manevră laterală sau cu spatele, acesta nu te va ajuta.

Drona are 42 GB memorie internă și oferă transferuri wireless chiar și atunci când e oprită

O veste foarte bună pentru cei care își mai uită cardul acasă este că DJI Air 3S poate opera, filma și fotografia chiar și fără un card microSD. În teorie, chiar poți să îți faci treaba de a filma cu o baterie, sau chiar cu trei baterii fără să umpli cei 42 GB de memorie internă, un upgrade de la 8 GB pe modelul anterior. DJI spune că transferul se poate face chiar și cu drona oprită, prin Wi-Fi, sau prin cablu USB-C.

Drona are câțiva mm în plus pe toate părțile, și componente în plus, deci este și puțin mai grea, dar nu cu mult, doar cu 4 grame. Astfel, autonomia scade cu un minut față de estimările pentru 3S. Avem 45 minute de zbor și 41 de minute în modul hover pe acest model. Specificațiile oficiale sugerează că și bateriile sunt puțin diferite, având un nou nume „DJI 3S Intelligent Flight Battery”, cu încărcare completă în 80 de minute. Această baterie funcționează și pe DJI Air 3, iar bateriile de pe Air 3 funcționează pe 3S, dar numai cu acest model poți face transfer de date cu drona oprită pe 3S.

Prețul pornește de la 1.099 euro pentru pachetul de bază, cu telecomandă DJI RC-N3 inclusă. Varianta Fly More Combo, cu două baterii extra, încărcător pentru ele, geantă de transport și un set de filtre ND costă 1.399 euro, cu același controller DJI RC-N3. Cei care vor controller-ul avansat, cu display inclus, vor trebui să plătească 1.599 euro pentru pachetul Fly More Combo care include și DJI RC2.

Etichete: , ,

Sursa: The Verge