Consola Analogue 3D promite să ofere experiența autentică Nintendo 64 în 2024

Scris de | 17 octombrie, 2024
Consola Analogue 3D promite să ofere experiența autentică Nintendo 64 în 2024

Nintendo 64 se întoarce pe piață, dar nu de la Nintendo, ci de la producătorul de console retro modernizate, Analogue. Noul model se numește Analogue 3D și va fi compatibil cu cartrige-urile originale de Nintendo 64, cât și cu controller-ele clasice. Noua consolă vine cu un design inspirat de modelul original de la Nintendo, dar și cu multe îmbunătățiri pentru a putea conecta o astfel de consolă la display-uri moderne.

Analogue 3D este un Nintendo 64 modernizat, cu HDMI, Bluetooth și Wi-Fi

Noua consolă vine la un preț cam „piperat” în comparație cu o consolă originală pe care o poți găsi acum pe piața SH. La 250 de dolari americani, aceasta este mai scumpă decât un Nintendo Switch, de exemplu, și poate rula exclusiv jocuri de Nintendo 64. Felul în care poate rula însă acele jocuri este însă marele avantaj.

Pentru că este o consolă modernă, aceasta folosește un port HDMI care poate afișa rezoluție până la 4K. Cei care vor experiența originală, pot însă să afișeze jocurile în rezoluția clasică de 320 x 240 pixeli sau 640 x 480, în funcție de joc. Deși pare că este un dispozitiv de „emulare”, Analogue produce de fapt console „alternative” la cele originale. La bază stau cipuri de tip FPGA, care sunt programate să imite cât mai bine cipurile originale, oferind astfel o experiență cât mai apropiată de cea nativă de pe o consolă Nintendo 64.

Pentru că aspectul jocurilor vechi pot oferi cea mai bună experiență doar pe ecrane CRT, Analogue 3D oferă și câteva filtre care ar trebui să emuleze aspectul liniilor de scanare pe display-uri moderne.

Analogue 3D nu vine cu un controller în pachet, însă poți folosi oricare controller clasic de Nintendo 64 pe cele patru port-uri de pe partea din față. Poți folosi, de asemenea un controller de la 8bitdo dedicat pentru Nintendo 64, sau poți folosi oricare alt controller Bluetooth sau pe fir, întrucât există conectivitate wireless (chiar și Wi-Fi), cât și două port-uri USB-A. Alimentarea consolei se face printr-un port USB-C de la alimentatorul de 30W inclus în pachet.

Analogue vinde o întreagă selecție de console „retro” modernizate

Analogue 3D este doar cea mai recentă consolă modernizată de compania Analogue. Aceasta a a adus pe piață modele precum Analogue NT pentru NES, Super NT pentru SNES, Mega Sg pentru SEGA Mega Drive, modelul Duo pentru a emula PC Engine/TurboGrafx-16 și Pocket pentru console portabile precum Game Boy, Game Gear sau Atary Lynx. Toate folosesc hardware FPGA, și nu folosesc numele consolelor originale în promovare și nici software de emulare. Astfel, companii precum Nintendo sau SEGA nu pot cere scoaterea de pe piață a acestor produse, întrucât nu încalcă mărcile înregistrate și nici nu le refolosește hardware-ul proprietar.

Noul Analogue 3D va intra la precomandă pe 21 octombrie, în două variante de culoare: alb și negru. Nu este clar când vor fi livrate consolele.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmodo