YouTube pentru web, mobil și TV, primește multe schimbări și îmbunătățiri

Scris de | 16 octombrie, 2024
YouTube pentru web, mobil și TV, primește multe schimbări și îmbunătățiri

YouTube a anunțat o serie de funcții noi și îmbunătățiri pentru cele deja existente atât în pe mobil, în interfața web, cât și în aplicația pentru televizoare smart. Acestea nu aduc schimbări majore pe platformă, însă ar putea îmbunătăți experiența de utilizare pentru utilizatorii care aveau nevoie de ele. Multe dintre aceste capabilități au fost mai întâi „testate” de către utilizatorii care plătesc pentru abonamentul Premium, însă acum acestea vin și către publicul care alege să folosească YouTube gratuit, cu reclame.

Control mai mare pentru viteza de redare, miniplayer mai bun și schimbări de interfață pentru YouTube pe TV

Primul upgrade este un control granular al vitezei de redare a clipurilor de pe platformă. Până acum, controlul mergea în trepte de 25%, de la 1 la 1,25 la 1,5 și tot așa. Acum, poți să găsești viteza de redare care ți se potrivește mai ușor, având la dispoziție posibilitatea de a adăuga sau reduce la viteză câte 0,05x la viteză. Fie că vrei să vezi conținutul sau să asculți la o viteză mai mare, sau să reduci viteza pentru a putea observa mai bine anumite detalii, această funcție este acum mai detaliată.

Miniplayer-ul, care apare atunci când încerci să cauți alte clipuri pe platformă, este acum mai personalizabi. Acesta va putea fi mutat în oricare dintre colțurile ecranului, iar în aplicația de mobil va putea fi redimensionat.

Utilizatorii pot colabora acum pentru a realiza playlist-uri publice. Utilizatorii pot să se alăture unui playlist cu un cod QR sau cu ajutorul unui link, și vei putea adăuga astfel noi clipuri sau melodii. Tot Playlist-urile primesc și posibilitatea de a primi thumbnail-uri personalizate, fie un thumbnail generat cu AI, dacă nu ai unul deja. Apare și posibilitatea de a „vota” pentru anumite clipuri dintr-un playlist pentru a stabili care sunt cele mai bune.

Funcția de temporizator de somn era deja disponibilă pentru utilizatorii Premium, iar acum poți să setezi în cât timp să se oprească redarea YouTube în cazul în care adormi, chiar și pe versiunea free. Ai la dispoziție opțiuni de la 10 minute la o oră, sau la finalizarea clipului. Această funcție vine doar pe mobil.

Interfața de pe YouTube pe televizoare smart va primi un update important, cu noi accente roz pe anumite elemente ale interfeței și noi moduri de afișare de conținut. Se pare că Shorts va primi cea mai diferită interfață pe televizoare. Și canalele vor fi afișate acum într-un mod mai plăcut pe ecranele mari, într-un stil inspirat de Netflix.

Toate aceste noutăți de pe YouTube ar trebui să apară pe platformă începând de astăzi, însă unele vor fi la nivel de server, iar altele vor necesita actualizarea aplicației. Desigur, fiind vorba despre un serviciu imens cu miliarde de utilizatori la nivel global, este posibil ca nu toate funcțiile să ajungă simultan la toți utilizatorii. Cel mai probabil schimbările vor ajunge la utilizatori pe parcursul următoarelor săptămâni.

Etichete: , ,