Sonos a lansat soundbar-ul Arc Ultra și un nou subwoofer, Sub 4

Scris de | 16 octombrie, 2024
Sonos a lansat soundbar-ul Arc Ultra și un nou subwoofer, Sub 4

Sonos a lansat un nou soundbar premium, Sonos Arc Ultra, care vine la pachet cu o nouă tehnologie a companiei americane, denumită Sound Motion. Această tehnologie reduce dimensiunea transductorului în timp ce amplifică basul, astfel că Arc Ultra oferă de până la două ori mai mult bas față de predecesorul său și o noua experiență audio spațială 9.1.4. Cu o arhitectură complet nouă, acesta dispune de 14 difuzoare proiectate de Sonos, printre care un woofer Sound Motion și un grup de tweetere cu ghiduri de undă la ambele capete. De asemenea, și canalul central a fost reproiectat pentru o mai bună claritate vocală, iar Trueplay ajustează automat sunetul pentru a se potrivi cu spațiul camerei, iar acum este disponibil atât pentru iOS, cât și pentru Android

Sonos se laudă și cu colaborări cu producători și creatori de filme pentru realizarea lui Arc Ultra, printre care se numără Chris Jenkins și Onnalee Blank. Soundbar-ul are un finisaj mat și un profil curbat, cu aspectul elegant clasic al celor de la Sonos. Grila sa înconjoară spatele difuzorului, astfel încât sunetul să călătorească în toate direcțiile. Arc Ultra are conexiune HDMI eARC pentru conectarea la TV și poate fi controlat prin aplicația Sonos, prin telecomanda televizorului, Sonos Voice Control sau Amazon Alexa. Comenzile tactile sunt integrate într-o margine specială din spatele soundbar-ului, pentru un design mai curat. Cu Bluetooth line-in, soundbar-ul oferă multiple opțiuni de streaming, fie că este vorba de ascultarea unui podcast sau de pregătirea unui playlist pe Spotify.

Sonos Sub 4

Alături de soundbar-ul Sonos Arc Ultra, americanii au prezentat și un nou subwoofer, Sub 4, care vine cu woofere duale personalizate, orientate spre interior, pentru a crea un efect de anulare a distorsiunii. Sub 4 include mai multă putere de procesare și memorie, precum și conectivitate mai bună, păstrând însă mare parte din aspectul predecesorului său. Vine cu un finisaj mat alb sau negru, și poate fi așezat în poziție verticală sau orizontală. Permite și asocierea a două subwoofere pentru un bas și mai puternic, și este compatibil cu generațiile anterioare de Sub.

Sonos spune și că a lucrat la aplicație, care a primit un nou update odată cu lansarea lui Arc Ultra și Sub 4, ce va readuce, conform companiei, 90% dintre funcțiile care lipseau pentru utilizatorii vechi. Aplicația Sonos a fost un adevărat fiasco în acest an, deci orice update este binevenit pentru aceasta.

Arc Ultra și Sonos Sub 4 vor fi disponibile începând cu 29 octombrie 2024 la un preț recomandat de 4.999 RON, respectiv 4.499 RON. 

Etichete: , , , , , ,