Logitech Pop Icon hands-on: fă-ți viața (de la birou) mai ușoară

Logitech Pop Icon hands-on: fă-ți viața (de la birou) mai ușoară

Scris de | 16 octombrie, 2024

Am scris și vorbit deseori pe platformele connect despre perifericele de gaming de la Logitech, însă astăzi a venit momentul să discutăm despre munca de zi cu zi, adică aia de la birou. Și am avut ocazia să testăm Logitech POP Icon Combo, o tastatură compactă și un mouse ergonomic, care vin într-o gamă extrem de interesantă de culori. Cum s-ar spune în popor, ele sunt fresh, interesante, plăcute la vedere. Însă e la fel cazul și în ceea ce privește utilizarea? Păi haideți să vedem.

Prima impresie pe care ne-o lasă acest combo de mouse + tastatură este una „jucăușă”, ca să ne exprimăm mai puțin formal. Se vede că există un mare plus pus aici pe ergonomia celor două produse, care sunt dezvoltate special pentru a putea fi folosite pe o perioadă mai îndelungată de timp, zilnic. Asta înseamnă că trebuie să ajute și la sănătatea și relaxarea mâinilor tale. Și părerea noastră e că exact asta se întâmplă.

Mărturisim că prima dată am fost surprinși când am auzit de prețul acestui combo, care se comercializează în România în schimbul a 399 de lei, prin distribuitorii autorizați. Astfel că surprinderea nu a fost mică atunci când am scos cele două periferice din cutie și am observat că se simt mai degrabă ca două produse care bat în gama premium, mai degrabă. Culorile voioase în care sosesc ele, trei la număr, un albastru deschis, un negru combinat cu verde electrizant, un portocaliu îmbinat cu o nuanță subtilă de roz, dar și cea a modelului de pe masa noastră de teste, alb cu portocaliu, vor contribui cu siguranță la un setup mai animat, spre deosebire de clasicele culori alb, negru sau gri.

Să analizăm tastatura mai întâi, cea care vine la pachet cu un finisaj transparent și taste conturate. Spunem taste conturate, adică separate în mod individual, care vor contribui către mai puține greșeli de scris atunci când te afli pe grabă. De altfel, beneficiem și de o oarecare silențiozitate aici, nefiind vorba de o tastatură office mecanică, așa cum există pe la alți producători, silențiozitate pentru care îți vor mulțumi colegii tăi, mai dacă lucrezi într-un mediu corporate. Avem parte și de patru „action keys”, care pot fi customizate după preferințe prin aplicația Logi Options+, despre care am mai vorbit cu alte ocazii tot aici la connect, una care aduce cu sine un design intuitiv.

Cu ajutorul acestor butoane, care se regăsesc deopotrivă și pe POP Mouse, vei putea alterna între diferitele moduri de utilizare ale produselor, adică vei putea alege între modul de lucru sau modul de relaxare, ba mai mult, vei putea chiar și deschide instantaneu o fereastră ChatGPT, pentru că tot am ajuns să vorbim de Inteligența Artificială în mod constant, și cu orice ocazie avem. De exemplu, dacă vrei să afli ceva rapid va fi mult mai ușor să apeși o singură tastă pentru a accesa serviciul dezvoltat de OpenAI. Ba mai mult, putem folosi butoanele programabile pentru a crea o scurtătură pentru a accesa meniul de emoji-uri, ca să le poți folosi în orice program de editare text, nu doar în cele destinate chatului.

Deși nu beneficiem și de un palmrest, tastatura rezolvă destul de multe probleme de ergonomie prin designul său, iar orele se scurg destul de lejer atunci când tastezi la POP Icon Keys. Tastatura permite și trei conexiuni concomitente la trei PC-uri diferite, iar comutarea se poate face prin tastele F1, F2 și F3. Acest scenariu e foarte util pentru cei care au nevoie să lucreze pe mai mult de un sistem și nu vor să se aglomereze cu prea multe periferice pe birou.

Un alt lucru demn de menționat este faptul că cele două periferice vin la pachet cu baterii incluse, ceea ce înseamnă din start că nu avem parte de conectivitate USB-C. În schimb, consumul este destul de redus, iar bateriile ar trebui, după cum spune producătorul, să reziste 36 de luni. În mod evident, nu am putut testa acest lucru, deoarece tastatura și mouse-ul au fost lansate în această săptămână.

În ceea ce privește mouse-ul, acesta beneficiază și el de un scroll reglabil, așa cum vedem și pe MX Anywhere 3S sau pe MX Master 3S, însă nu avem parte și de un dongle USB, nici aici, nici în cazul tastaturii POP Icon, conexiunea realizându-se prin intermediul Bluetooth. Click-ul este pe distanță scurtă, și este unul satisfăcător, comparabil cu experiența de tastare.

Concluzia connect

Spre deosebire de alte produse office pe care le-am testat, inclusiv de la compania rivală Razer, precum Pro Type Ultra, sau chiar și produse de care am auzit în ultima vreme și pe care le vom încerca în viitorul apropiat, precum tastaturile de la Glorious, care sunt Mecca utilizatorilor care caută personalizare dusă la extrem, Logitech aduce cumva multe dintre calitățile care au consacrat compania și pe produsele din gamele mai joase de preț, ceea ce este un lucru lăudabil. Noi ne-am simțit destul de bine cu aceste produse și le putem recomanda celor care nu vor să spargă pușculița pe o tastatură și un mouse premium.

Etichete: , , , , ,