Fujifilm lansează o nouă cameră accesibilă, destinată vloggerilor aflați la început de drum

Scris de | 16 octombrie, 2024
Fujifilm lansează o nouă cameră accesibilă, destinată vloggerilor aflați la început de drum

Fujifilm a lansat noul X-M5, o cameră mirrorless accesibilă, ideală pentru fotografii casual și pentru creatorii de conținut aflați la început de drum. Cu un preț de 800 de dolari, X-M5 oferă acces la gama de camere cu obiective interschimbabile de la Fujifilm și este promovată ca o opțiune ușoară și portabilă. Cântărind doar 355 grame, X-M5 este cea mai ușoară cameră din seria X a companiei. Aceasta vine în două culori: argintiu, disponibilă de luna viitoare, și negru, care va fi disponibil abia din aprilie.

Unul dintre punctele forte ale camerei X-M5 este „dial-ul” (rotița) dedicat simulărilor de film, care oferă acces rapid la opt simulări prestabilite și trei sloturi personalizabile. Deși nu are stabilizare de imagine in-body (IBIS) și nici vizor electronic (EVF), camera compensează cu un ecran LCD mobil și cu un sistem nou de microfoane. Este prima cameră Fujifilm care include un sistem cu trei microfoane, permițând utilizatorilor să aleagă din patru opțiuni de direcționare a sunetului, în funcție de situație.

Camera este echipată cu un senzor CMOS de 26,1 megapixeli și procesorul X-Processor 5 de la Fujifilm. Pentru clipuri, poate filma la rezoluție 6.2K/30P în 10 biți 4:2:2, și include o funcție dedicată pentru conținut vertical, perfectă pentru rețelele sociale.

Totuși, pentru a menține prețul accesibil, au fost făcute câteva compromisuri, cum ar fi rezoluția modestă a ecranului LCD (1,04 milioane de puncte), utilizarea unei baterii mai vechi și slotul de card SD limitat la UHS-I.

Pe lângă X-M5, Fujifilm a anunțat și o nouă versiune a obiectivului XF16-55mm f/2.8. Aceasta este mai mică și mai ușoară decât modelul original și este proiectată să ofere o claritate mai mare, în special pe camerele cu senzor de 40 de megapixeli, cum ar fi X-T5 și X-H2. Obiectivul va fi disponibil în decembrie la prețul de 1.200 de dolari.

De asemenea, Fujifilm a lansat și un nou teleobiectiv de 500mm f/5.6 OIS WR, destinat fotografiei de exterior, cum ar fi cea wildlife și sport. Acest obiectiv premium va costa 3000 de dolari și va fi disponibil în decembrie.

Etichete: , , , ,

Sursa: via The Verge