Xiaomi 15 Ultra va folosi un zoom de 200 megapixeli

Scris de | 15 octombrie, 2024
Xiaomi 15 Ultra va folosi un zoom de 200 megapixeli

Seria Xiaomi 15 este așteptată cândva la sfârșitul acestei luni, însă fără o variantă Ultra. Modelul de top ar putea debuta însă în cadrul unui eveniment separat, așa cum am văzut și în cazul variantei Xiaomi 14 Ultra, iar marele upgrade pare să fie o cameră cu zoom cu senzor de 200 megapixeli. Aceste informații erau deja cunoscute prin intermediul mai multor leakeri, însă sunt din nou confirmate și cu detalii despre optica pe care o va folosi noua cameră.

Noul Xiaomi 15 Ultra, așteptat mai devreme pe piață

Xiaomi 14 Ultra a venit echipat cu două camere cu zoom: un zoom intermediar și unul mai lung, 5x. Se pare că în cazul lui 15 Ultra, Xiaomi va  adopta însă o lentilă puțin mai „scurtă”, cu lentilă de tip periscop de 4,3x f/2.6 (echivalent 100mm), însă va compensa prin rezoluție. Cu 200 megapixeli la dispoziție, Xiaomi 15 Ultra va putea să realizeze un zoom hibrid de calitate mai înaltă, și să „mărească” subiectul fără a degrada semnificativ calitatea imaginii de mai multe ori, cel puțin în teorie. Același tip de zoom îl vedem și pe vivo X200 Pro, model abia lansat în China.

Cealaltă cameră cu zoom nu pare că va primi îmbunătățiri prea mari față de generația precedentă sau față de modelele Xiaomi 15 și 15 Pro. Aceea, cu zoom 3x ar putea folosi, din nou, un senzor de 50 megapixeli. Totuși, chiar dacă senzorii și lentilele nu ar fi obligatoriu noi pe aceste modele, cu siguranță procesarea va fi diferită, datorită noului chipset Snapdragon 8 Gen 4 care va fi integrat pe toată seria Xiaomi 15.

Modelul Xiaomi 15 Ultra este așteptat mai repede pe piață decât modelul 14 Ultra de anul acesta. Cel mai probabil, acesta va fi anunțat cândva în luna ianuarie în China și ar putea veni abia în primăvară în Europa, la distanță de câteva luni. De altfel, nici modelele Xiaomi 15 nu sunt așteptate pe piața din Europa înainte de sfârșitul anului, însă nu se știe niciodată ce surprize ne rezervă companiile.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSM Arena