Toate surprizele Oppo deja scăpate pe internet: Find X8, X8 Pro, Enco X3 și Pad 3 Pro

Scris de | 15 octombrie, 2024
Toate surprizele Oppo deja scăpate pe internet: Find X8, X8 Pro, Enco X3 și Pad 3 Pro

Devine din ce în ce mai greu pentru companiile din zona de tehnologie să țină secrete în ultimii ani, iar Oppo se confruntă acum cu un „leak” major înainte de lansarea noilor sale produse, programată pentru 24 octombrie. Se pare că Oppo plănuiește să dezvăluie oficial noile modele de smartphone-uri de top din seria Oppo Find X8, adică X8 și X8 Pro, alături de căștile Enco X3, dar și o nouă tabletă, Pad 3 Pro, care va completa gama pentru final de 2024 pentru brandul chinez. Vestea bună pentru noi este că putem vedea aceste dispozitive din toate unghiurile, în imagini de rezoluție înaltă, datorită lui Evan Blass, unul dintre cei mai cunoscuți „leakeri” de pe internet.

Oppo Find X8 și X8 Pro adoptă un design „plat”, inspirat de Find N3/OnePlus Open

Se pare că pentru noua generație de smartphone-uri, Oppo renunță la ideea de design „dual-tone” și chiar și la imitația de piele de pe modelele Find X6 și X7 Pro, în favoarea sticlei. Este interesant însă că avem parte acum de un design unitar mai degrabă cu seria de pliabile Find N, pe care am văzut-o recent în Europa sub forma lui OnePlus Open. Avem același stil de insulă pentru camere rotundă, plasată pe centru și același blitz plasat în exterior, spre colțul telefonului.

Diferențe foarte mari în afară de culorile carcasei nu sunt între modelul X8 și X8 Pro. X8 are un design mai „plat” cu margini foarte drepte, în timp ce Pro-ul este doar puțin rotunjit la margini și oferă pe laterală un nou buton. Acesta nu pare să fie unul fizic, precum cel de pe iPhone 16 și 16 Pro, ci mai degrabă un buton tactil, probabil cu senzor de presiune. Butonul va oferi acces la funcții precum zoom și declanșare a fotografiilor, așa cum am văzut deja pe iPhone-uri. Sper doar ca implementarea Oppo să fie mai bună decât cea de la Apple. Altfel, ambele par să integreze celebrul slider pentru profilurile audio, care a fost „împrumutat” de pe modelele OnePlus. Cel mai probabil, OnePlus 13 va oferi un design similar cu varianta X8 Pro.

Atunci când vine vorba despre căștile Enco X3, acestea par să fie identice cu OnePlus Buds Pro 3, lansate în urmă cu doar câteva luni. Acestea au doar logo-ul Oppo în locul OnePlus diferit la capitolul design. Putem presupune că și performanța va fi, în mare parte, la fel.

În cele din urmă avem OnePlus Pad 3 Pro, care, la rândul său pare să fie similar cu tableta OnePlus Pad în materie de design, cu o cameră rotundă poziționată pe centru. Diferite sunt însă culorile în care vine: auriu și albastru.

Este surprinzător însă că nu avem încă lista de specificații pentru aceste telefoane. Pentru o companie care a scăpat pe internet imagini foarte detaliate cu toate dispozitivele noi, Oppo pare că ține mai bine securizate detaliile hardware și informațiile despre preț.

Vom afla mai multe pe 24 octombrie, când este programat evenimentul de lansare.

Etichete: , , , , , , , , ,

Sursa: via GSM Arena