Studiu Canalys: Apple și Samsung se bat pentru coroana pieței de smartphone-uri. Cine este pe locul 3

Scris de | 15 octombrie, 2024
Studiu Canalys: Apple și Samsung se bat pentru coroana pieței de smartphone-uri. Cine este pe locul 3

Într-un sfert fiscal în care atât Apple, cât și Samsung, au avut parte de lansări uriașe – seria de pliabile Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6, respectiv seria iPhone 16, bătălia dintre ele s-a reflectat și în cifrele de vânzări. Conform celor de la Canalys, cei doi giganți se bat de la egal la egal în ceea ce privește cota de piață în ultima perioadă. Astfel, ambele au obținut 18 procente din piață în Q3 din 2024, deși se pare că Samsung ar fi avut un mic avans față de producătorul din Cupertino (fără îndoială datorat și faptului că lansarea Apple a venit târziu în Q3).

Locul 3 a fost ocupat de chinezii de la Xiaomi, cu 14 procente din cota de piață, urmați de alți producători din aceeași zonă, OPPO și vivo, ambii cu câte 9 procente.

„Apple a obținut cea mai bună cifră din Q3 de până acum și nu a mai fost niciodată atât de aproape de a conduce piața de smartphone-uri la nivel global ca acum” spune analistul Canalys, Runar Bjørhovde. Seria iPhone 16 nu a avut cine știe ce impact în acest ultim sfert fiscal, fiind disponibilă doar pentru ultimele 3 zile din Q3. Astfel, seria iPhone 15 și alte modele mai vechi sunt principalul motiv pentru acest rezultat excelent al celor de la Apple, ceea ce denotă forța pe care o are brandul în piață în ultima perioadă.

Asta înseamnă că, cel mai probabil, ultimul sfert fiscal din 2024, va fi dominat de compania din Cupertino, beneficiind de lansarea completă a ultimei sale serii, precum și de perioada de sărbători, unde iPhone-urile rămân un cadou extrem de popular pentru mulți utilizatori.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple and Samsung are neck-and-neck, and Xiaomi isn't far behind