Snapdragon 8 Gen 4 este mai puternic decât Apple A18 Pro în teste multi-core

Scris de | 15 octombrie, 2024
Snapdragon 8 Gen 4 este mai puternic decât Apple A18 Pro în teste multi-core

Procesoarele pentru telefoanele cu Android au trăit mulți ani în umbra performanței oferită de iPhone. Doar că în ultima perioadă vedem o schimbare a status quo-ului pe măsură ce Qualcomm și MediaTek lansează SoC-uri din ce în ce mai puternice. Și după ce-am văzut cum noul Dimensity 9400 oferă performanțe mai bune în gaming decât iPhone 16 Pro, este timpul să vedem și rezultatele oferite de noul Snapdragon 8 Gen 4, ori după cum spun alte zvonuri, Snapdragon 8 Elite.

De curând, au fost publicate pe net niște rezultate obținute de Snapdragon 8 Gen 4 în Geekbench 6.3.0. Terminalul care a găzduit dragonul de la Qualcomm este iQOO 13, iar performanța pe care o oferă acesta face ultimul iPhone să-și piardă din farmecul ăla de telefon inegalabil. Rezultatele ne arată că Snapdragon 8 Gen 4 este cam la fel de puternic în testele care folosesc un singur nucleu, însă diferențele se văd în testele care trag de mai multe nuclee. Aici, Apple A18 Pro obține în jur de 8.500 de puncte, în timp ce procesorul Qualcomm scoate peste 10.000. Deci o diferență simțitoare în aplicații care trag la maxim de procesorul telefonului.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 iQOO 13 Geekbench 6.3.0 leak

Mi se pare interesant că astea nu-s primele rezultate obținute de iQOO 13 pe care le vedem. Acum câteva zile, situația stătea ceva mai rău însă ultimele teste indică ceva optimizări pe partea software. Plus că niște rezultate obținute de OnePlus 13 care este dotat cu același Snapdragon 8 Gen 4 ne confirmă că, într-adevăr, cam pe acolo trebuie să fie performanța SoC-ului.

Deci Qualcomm se alătură celor de la MediaTek în lupta pentru cel mai puternic procesor de smartphone, lăsându-i pe cei de la Apple să se bată pe poziția a treia. Momentan nu cred că vom avea alte surprize, mai ales că Samsung pare să fi amânat lansarea noilor chip-uri Exynos, iar abilitățile celor de la Huawei sunt încă limitate de embargoul impus de guvernul Statelor Unite ale Americii acum câțiva ani.

Etichete: , , ,