Samsung vrea să „șteargă” aplicația Settings, lăsând AI-ul să configureze telefoanele

Scris de | 15 octombrie, 2024
Samsung vrea să „șteargă” aplicația Settings, lăsând AI-ul să configureze telefoanele

Inteligența Artificială începe ușor-ușor să pătrundă în toate experiențele digitale pe care le avem, iar smartphone-urile vor fi în curând complet schimbate datorită acestei tehnologii. Samsung, una dintre companiile care pare că investește cel mai mult efort în AI în ultimii ani, pare însă că are în plan o simplificare a experienței de utilizare a telefonului mobil, dusă la extrem. Cele mai noi zvonuri din Coreea de Sud despre planurile sale de viitor sugerează lansarea unei versiuni de OneUI care nu mai include un meniu de setări, totul fiind configurabil exclusiv cu AI.

Telefoanele viitorului în viziunea Samsung nu vor avea meniu de setări ușor accesibil

ET News citează un raport al NIPA (agenția de promovare a tehnologiilor IT din Coreea) care spune că o generație viitoare de smartphone-uri de la Samsung va fi livrată fără o iconiță care să permită configurarea telefonului. Meniul Settings ar fi complet absent, iar totul ar putea fi realizat prin configurare automată, sau prin cereri de la AI să modifice anumiți parametri de funcționare pentru telefon.

Felul în care AI-ul ar putea fi folosit pentru configurarea telefonului nu este descrisă în detaliu, însă ideea din spatele acestui concept este că telefonul ar putea să anticipeze ce necesități ai din stilul în care folosești telefonul, și va putea schimba anumite setări, sau va putea să te întrebe direct dacă vrei să le schimbi, atunci când ai nevoie. O astfel de abordare ar putea fi utilă pentru cei care oricum au dificultăți în utilizarea unui dispozitiv modern, care include sute de setări și opțiuni de personalizare, dar cu siguranță ar deranja utilizatorii avansați, care își doresc o anumită experiență de utilizare.

Același raport spune că Samsung plănuiește să integreze AI mai avansat în două dintre cele mai folosite componente software ale smartphone-urilor: în tastatură și în cameră. Cel mai probabil este vorba despre posibilitatea de a avea un chatbot direct în tastatura implicită din OneUI, cât și posibilitatea de a realiza căutări și comenzi AI prin intermediul imaginilor realizate de cameră. Google și Apple deja au prezentat astfel de funcții, deci Samsung cu siguranță lucrează la ceva similar în paralel.

Etichete: , , ,

Sursa: ET News