Noul procesor Kirin de la Huawei va avea aceeași arhitectură, dar nuclee mai puternice

Scris de | 15 octombrie, 2024
Noul procesor Kirin de la Huawei va avea aceeași arhitectură, dar nuclee mai puternice

Huawei lucrează la o nouă serie de procesoare Kirin (chiar seria 9), cu o performanță mult mai bună la nivel de CPU. Zvonuri din China arată că procesorul va folosi aceeași arhitectură de tip 1+3+4 ca platforma Kirin 9010, însă va avea un plus de performanță pe partea de putere a nucleelor sale. SoC-ul va fi construit in-house, pe un proces de 7nm cu tehnologie Pro Plus.

Pentru realizarea noului Kirin, Huawei lucrează alături de SMIC, un producător important de semiconductori din China. Oficialii companiei au dezvăluit mai devreme în acest an că doresc să dezvolte și să lucreze în continuare cu tehnologie pe 7nm, înainte de a face saltul către una mai avansată, pe 5nm sau chiar pe 3nm, cum au alți rivali din industrie. Noul chipset ar putea debuta chiar pe seria Huawei Mate 70, însă noile flagship-uri sunt destul de învăluite în mister momentan, deși mai multe surse susțin că ar urma să fie anunțate măcar, dacă nu chiar lansate, de luna viitoare.

Deși Huawei nu mai este atât de activă în zona dispozitivelor mobile, lansând un singur telefon în acest an (Huawei Pura 70 Ultra, pentru care ai review aici), compania rămâne prezentă cu modele serioase în zona smartwatch-urilor, precum și a căștilor. Recent, producătorul din Shenzhen a lansat seria Huawei Watch GT5, cu un model „vanilla”, și unul Pro.

Etichete: , , , , ,

Sursa: New Huawei Kirin chip to stick with 1+3+4 CPU architecture but with more powerful cores