iPad Mini 7, anunțat oficial. Primește procesor compatibil cu Apple Intelligence

Scris de | 15 octombrie, 2024
iPad Mini 7, anunțat oficial. Primește procesor compatibil cu Apple Intelligence

Fără un eveniment dedicat și fără vreun „avertisment”, Apple a anunțat lansarea iPad Mini generația a 7-a, sau pur și simplu, iPad Mini 7. Acesta aduce la zi hardware-ul intern al tabletelor de mici dimensiuni după trei ani de la debutul generației anterioare, iar upgrade-urile nu sunt tocmai majore. Avem, desigur, un nou procesor, capabil să ruleze Apple Intelligence, suport pentru cele mai recente accesorii Apple și… cam atât. Multe dintre componentele principale ale tabletei rămân la fel.

iPad Mini 7: acelasi design, procesor nou și suport Apple Pencil Pro

Cel mai mare upgrade vine la capitolul procesor, unde iPad Mini 7 primește Apple A17 Pro, chipset-ul pe care l-am întâlnit anul trecut pe seria iPhone 15 Pro. Acesta va aduce un aport de performanță de 30% pe CPU și 25% pe GPU față de iPad Mini 6 din 2021, care era livrat cu Apple A15 Bionic. Performanța ar trebui să fie însă dublă atunci când vorbim despre funcții AI și, de aceea, acesta este primul și singurul iPad Mini de până acum cu compatibilitate Apple Intelligence.

Pentru că are un nou cip, avem parte și de un nou modul wireless. Tableta este acum compatibilă cu rețele wireless Wi-Fi 6E pe 6 GHz, iar port-ul USB a primit un boost de performanță. Un upgrade bunicel avem și la capitolul stocare de bază, unde varianta de 64 GB este înlocuită acum de una cu 128 GB. Mai există opțiuni de 256 și 512 GB, și desigur, variante cu 5G, la prețuri mai mari. Din fericire, prețul nu s-a schimbat, fiind tot de 600 de euro în varianta de bază.

Ce a rămas la fel sunt dimensiunile, ecranul IPS de 8” și poziția camerei frontale. Acesta este singurul iPad care nu trece la o cameră pe format landscape. Totuși, sistemul de încărcare este cel nou, care este compatibil cu Apple Pencil Pro. Asta înseamnă însă că nu vei putea folosi vechiul Apple Pencil 2, care era compatibil cu iPad Mini 6.

Tableta este deja disponibilă la precomandă și este livrată în patru variante de culoare: Space Grey, Blue, Violet și Starlight. Culorile sunt ceva mai fade decât erau pe generația anterioară. Data de lansare este stabilită pentru 23 octombrie iar prețurile le puteți vedea mai jos:

Cât costă iPad Mini 7

  • 128 GB – 599 euro
  • 128 GB + cellular – 769 euro
  • 256 GB – 729 euro
  • 256 GB + cellular – 899 euro
  • 512 GB – 979 euro
  • 512 GB + cellular – 1.149 euro

Etichete: , , , , ,