Tomb Raider se întoarce în 2025 cu noua colecție IV-VI Remastered

Scris de | 14 octombrie, 2024
Tomb Raider se întoarce în 2025 cu noua colecție IV-VI Remastered

După o lansare de succes a colecției Tomb Raider I-III Remastered, care a adus pe platformele moderne primele trei jocuri cu Lara Croft din anii ’90, Aspyr, alături de Crystal Dynamics, anunță pachetul Tomb Raider IV-VI. Noua colecție va integra, așa cum sugerează numele, următoarele trei jocuri din serie, care completează seria originală Tomb Raider, dezvoltată de Eidos, înainte de reboot-ul Tomb Raider: Legend sub tutela Crystal Dynamics.

Colecția Tomb Raider IV-VI completează seria de remasterizări

Deși se numește Tomb Raider IV-VI, toate jocurile din această colecție au fost lansate fără un număr, ci cu subtitluri. Este vorba despre Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Chronicles și Tomb Raider: The Angel of Darkness, primul joc din serie dezvoltat pentru PlayStation 2. Toate celelalte cinci jocuri anterioare au debutat pe PlayStation 1.

Desigur, noile jocuri vin cu grafică îmbunătățită, însă nu adusă la nivelul jocurilor din zilele noastre. Scopul acestor „remasterizări” este să păstreze stilul vizual clasic, îmbunătățind însă mediile de joc și modelele personajelor cu modele și texturi noi. Astfel, pentru cei care nu au mai jucat Tomb Raider de pe vremea PlayStation 1, aceste jocuri „remasterizate” s-ar putea să arate exact așa cum și le amintesc prin „lentilele” nostalgiei.

Partea cea mai bună este că poți vedea diferența în timp real între versiunea originală a jocurilor și cea remasterizată, întrucât poți schimba cu o apăsare de buton între grafica nouă și cea veche.

Controlul modernizat, cel mai mare upgrade

Probabil cel mai mare upgrade pe care aceste jocuri le primesc este la capitolul control. Primele jocuri Tomb Raider erau dezvoltate chiar la începutul erei „3D” a gaming-ului, atunci când încă se experimenta destul de mult în materie de scheme de control. Din acest motiv, jocurile Tomb Raider sunt greu de controlat acum, după zeci de ani în care controlul personajelor în titluri de acțiune third person a fost omogenizat în toată industria. Există în continuare schema veche de control, pentru nostalgici, dar toate cele trei jocuri primesc și control modernizat.

Alte noutăți ar fi liste de achivement-uri și trofee, peste 150 în toate cele trei jocuri, dar și un „photo mode”, pentru a realiza screenshot-uri creative.

Lansarea Tomb Raider IV-VI Remastered este programată pentru Valentine’s Day, pe 14 februarie 2015. Colecția va fi disponibilă pe PC, Xbox One și Series S/X, Nintendo Switch și consolele PlayStation 4 și 5. Între timp, fanii pot urmări pe Netflix serialul Tomb Raider: The Legend of Lara Croft.

Etichete: , , , , , , , , , , ,