Galaxy S25 se întoarce la Snapdragon. Modelul FE va trece pe MediaTek

Scris de | 14 octombrie, 2024
Galaxy S25 se întoarce la Snapdragon. Modelul FE va trece pe MediaTek

Acum că modelele Galaxy S25 trebuie să intre în producție, zvonurile spun că Samsung s-ar fi hotărât în legătură cu hardware-ul final pe care noile modele îl vor integra. Spre bucuria europenilor, de data aceasta, toate cele trei modele vor fi echipate cu Snapdragon 8 Gen 4 (sau Snapdragon 8 Elite?), în ciuda zvonurilor care menționau noul MediaTek Dimensity 9400. Acel procesor nu este însă scos complet din ecuație, ci ar putea fi folosit pe modelul Galaxy S25 FE de anul viitor.

Exynos 2500 va rata lansarea seriei Galaxy S25, spun zvonurile

Conform leaker-ului @Jukanlosreve de pe platforma X, Samsung ar fi încheiat discuțiile de parteneriat cu MediaTek. Decizia finală este că Galaxy S25, S25+ și S25 Ultra vor folosi procesoarele de la Qualcomm, exclusiv, așa cum am văzut pe seria Galaxy S23. Exynos 2500 nu va fi gata până la lansarea din ianuarie, motivul fiind randamentul scăzut în procesul de fabricație. Astfel, s-ar putea ca acest procesor să nu mai fie folosit în niciun model S25.

Negocierile cu MediaTek au rezultat însă într-un parteneriat pentru Galaxy S25 FE, telefonul care va fi lansat, cel mai probabil, anul viitor prin octombrie. Acel model ar folosi Dimensity 9400, procesorul care abia a fost lansat oficial. Astfel, la momentul lansării, hardware-ul său va fi deja depășit cu o generație, întrucât în aceeași perioadă se va lansa, și urmașul acelui cip, modelul Dimensity 9500.

Galaxy S25 FE ar putea însă să iasă din tiparele pe care le-am văzut în ultimii ani, în care modelul „de buget” doar adoptă design-ul seriei Galaxy A. Acesta ar putea fi o alternativă „Slim” (conform The Elec) la seria Galaxy S25. Această decizie ar putea fi strâns legată de zvonurile despre iPhone 17 Slim de la Apple, care ar putea debuta tot anul viitor prin toamnă, alături de iPhone 17 „standard” și noi modele 17 Pro și Pro Max. Slim ar înlocui în ofertă modelul Plus din prezent.

Același leaker susține că dacă randamentul fabricilor Samsung se îmbunătățește, Exynos 2500 ar putea fi folosit pentru dezvoltarea modelelor pliabile Galaxy Z Fold 7 și Flip 7, în vara anului următor. Această decizie ar putea fi una ciudată, întrucât de la debutul pliabilelor Samsung, acestea au folosit exclusiv chipset-uri de la Qualcomm.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: The Elec