Aplicația Tazz se va închide! Clienții vor fi mutați pe Wolt, platforma noului proprietar

Scris de | 14 octombrie, 2024
Aplicația Tazz se va închide! Clienții vor fi mutați pe Wolt, platforma noului proprietar

Piața de servicii de livrare pare să fie într-o continuă schimbare, întrucât eMAG anunță că vinde platforma Tazz către compania finlandeză Wolt, o altă platformă de livrări, la rândul său deținută de gigantul american în domeniu, DoorDash. Tranzacția urmează să fie finalizată în următoarele câteva luni, în urma aprobărilor autorităților. Se pare că aplicația Tazz se va închide la un moment dat, operațiunile sale locale urmând să fie integrate în aplicația Wolt.

Tazz, vândut de eMAG către Wolt/DoorDash, un gigant internațional în domeniul livrărilor

„Tazz s-a impus ca o platformă de încredere și îndrăgită în România, cunoscută pentru experiența sa locală și relațiile solide cu clienții și partenerii săi”, a declarat Miki Kuusi, CEO al Wolt și Head of DoorDash International. „Cunoașterea profundă a pieței pe care Tazz o are, alături de tehnologia și excelența operațională Wolt, creează un potențial uriaș de a îmbunătăți experiența clienților și partenerilor din România. Suntem încântați de această tranzacție și așteptăm cu nerăbdare călătoria care urmează.” 

În prezent, Tazz operează în 35 de orașe din România, cu o echipă de 260 de persoane. Această echipă se va alătura „gigantului” Wolt, care operează deja în peste 28 de țări din Europa și regiuni apropiate, precum Israel sau Kazakhstan și Uzbekistan. Cel mai „îndepărtat” loc în care aplicația Wolt funcționează este Japonia. Compania Wolt se laudă cu peste 12.000 de angajați în toată lumea.

„Tazz reprezintă o poveste de succes în antreprenoriatul românesc și un business care a crescut incredibil de mult într-un timp foarte scurt. Asta s-a datorat echipei foarte bune din spate și investiției eMAG, fără de care nu am fi ajuns aici. Ca pas următor, unirea forțelor cu Wolt reprezintă o oportunitate extraordinară,” a declarat Alin Șerban, CEO Tazz.

Tazz și Wolt promit o tranziție ușoară pentru toate părțile implicate: clienți, angajați și partenerii existenți. Probabil că va exista o perioadă în care ambele aplicații vor funcționa în paralel, sau un moment în care aplicația Tazz va înceta să funcționeze, trimițând clienții către noua aplicație din App Store și Google Play.

Cea mai bună veste pentru cei care sunt clienți eMAG Genius și se bucurau de ofertele speciale și de reduceri exclusive pe Tazz este că acestea nu vor dispărea la tranziția către Wolt. Cele două companii au semnat un parteneriat care asigură continuitatea Genius și pe noua platformă.

Etichete: , , , , ,