Energy Expo - Join the revolution

Xbox va începe să vândă jocuri direct în aplicația de Android de luna viitoare

Scris de | 11 octombrie, 2024
Xbox va începe să vândă jocuri direct în aplicația de Android de luna viitoare

Microsoft se pregătește să aducă un update aplicației sale de Xbox pe mobil în varianta de Android, prin care va permite utilizatorilor din Statele Unite să cumpere și să joace jocuri de Xbox direct pe dispozitivele lor mobile începând cu luna viitoare. Aceasta s-ar întâmpla ca urmare a deciziei unei curți din Statele Unite luată în această săptămână, care forțează Google să fie mai deschisă cu magazinul său de aplicații de la 1 noiembrie, Microsoft fiind gata să beneficieze de ea.

„Decizia tribunalului de a deschide magazinul mobil Google în SUA va permite mai multă alegere și flexibilitate”, declară președintele Xbox, Sarah Bond, într-o postare pe X, adăugând că începând cu luna noiembrie, jucătorii vor putea să cumpere și să joace jocuri de Xbox direct din Xbox App pe Android.

Magazinul de aplicații al Google a fost declarat un monopol ilegal, iar gigantul a primit ordinul de a-l deschide către competiție pentru următorii trei ani. Asta înseamnă că dezvoltatorii nu vor mai fi nevoiți să folosească Google Play Billing, serviciul de facturare și plată al companiei americane, după descoperiri că aceasta l-ar fi legat în mod ilegal de magazinul de aplicații. De asemenea, Google va trebui să distribuie magazine de aplicații de tip third-party, rivale, prin Google Play.

Serviciul de achiziție directă din aplicația de mobil pentru Xbox le va permite celor de la Microsoft să vândă jocuri pentru consola lor gratuit pe Android, fără a mai plăti o taxă suplimentară, iar integrarea Xbox Cloud Gaming în SUA înseamnă că cei care vor cumpăra jocurile vor avea și posibilitatea de a le juca imediat, prin game streaming. De asemenea, Microsoft ar mai lucra și la un magazin de mobil pentru Xbox, pe care plănuia inițial să îl lanseze în luna iulie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Xbox will sell games directly in the Android app next month