Energy Expo - Join the revolution

Windows 11 24H2 aduce îmbunătățiri, dar și bug-uri noi. Cât de rea e situația?

Scris de | 11 octombrie, 2024
Windows 11 24H2 aduce îmbunătățiri, dar și bug-uri noi. Cât de rea e situația?

Cu ocazia actualizării 24H2 pentru Windows 11, am decis că este timpul să îmi fac curățenie în PC și să reinstalez pe curat sistemul de operare. Sistemul se mișcă ca nou, în sfârșit am ordine pe desktop și sunt mai bogat cu vreo 9GB pe SSD-ul de boot. Dar dacă ați trecut la cea mai nouă versiune de versiune de Windows 11 prin intermediul Windows Update, aveți un folder de cache ce nu poate fi șters. Și nu vorbim despre vreo rămășiță de 10-20MB, ci despre un folder întreg care pesemne este fix upgrade-ul în sine. Cât de groasă e situația? Vreo 8.63GB de groasă, spațiu care este blocat momentan.

Evident, multă lume a încercat să găsească soluții pentru bug-ul introdus de noul update, dar fără succes. Conform Windows Latest, orice încercare este inutilă. Iar dacă reușești să inițiezi procesul de ștergere al fișierelor, acestea pur și simplu nu sunt afectate. Singura modalitate care pare să meargă este o instalare pe curat, fix cum am făcut și eu. Doar că pentru multe persoane o reinstalare nu este chiar cea mai ușoară soluție. Și sincer, la 9GB, n-au decât să zacă pe SSD fișierele alea până la următorul update. Microsoft au luat deja la cunoștință situația și lucerază chiar în acest moment la un patch care s-o remedieze, deci este doar o chestiune de timp.

Nu-ți găsești cursorul? Tot Windows 11 este de vină.

Altă problemă de care vor trebui să se ocupe părinții sistemului de operare este legată de cursorul mouse-ului care are tendința să mai dispară… de multe ori, fix când ți-e lumea mai dragă. Mai exact, problema se manifestă în editoarele de text din browser-ele bazate pe Chromium, și aplicațiile care includ ferestre de browser adică Google Chrome, Microsoft Edge, Slack, Spotify, etc. De multe ori, cursorul dispare atunci când treci peste un editor de text, așa că e aproape imposibil să faci modificări pe texte, să selectezi paragrafe, ori alte sarcini ușoare.

Din fericire, aici există o soluție. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația de setări și să mergi pe tab-ul Bluetooth & Devices > Mouse și să faceți click pe Additional mouse settings. Odată deschisă noua fereastră, selectați tab-ul Pointers și veți vedea o listă cu cursoare. Căutați-l pe cel care se numește Text Select și apăsați pe Browse… ca să deschideți o fereastră nouă. Căutați fișierul beam_r și deschideți-l. Asta rezolvă problema cursorului invizibil.

Alături de bug-urile astea două, utilizatorii care au făcut update la Windows 11 24H2 au mai raportat tot felul de probleme. Ba primesc Blue Screen-uri, ma sistemul își ia freeze complet și necesită un restart cu forța… iar astea sunt doar chestiile descoperite de comunitate până acum. Pe măsură ce oamenii vor face trecerea masiv la noua versiune de Windows, sunt sigur că vor ieși la suprafață și alte probleme.

Etichete: , ,