Energy Expo - Join the revolution

Grand Theft Hamlet este un documentar despre o piesă de teatru jucată în întregime în GTA V

Scris de | 11 octombrie, 2024
Grand Theft Hamlet este un documentar despre o piesă de teatru jucată în întregime în GTA V

Serviciul de streaming MUBI a anunțat astăzi că a achiziționat drepturile de distribuție pentru unul dintre cei mai suprinzători câștigători de la festivalul South by South West (SXSW), Grand Theft Hamlet. Regizat de Pinny Grylls și Sam Crane, Grand Theft Hamlet este un documentar despre doi actori care nu mai au locuri de muncă și care, în timpul pandemiei de COVID-19, au încercat să pună în scenă una din piesele de teatru ale lui William Shakespeare, Hamlet.

Asta înseamnă că întreg filmul este alcătuit din scene din jocul video, în care mai mulți oameni își dau silința să joace în piesa de teatru după ce găsesc o scenă de teatru exterioară în joc. Documentarul a fost extrem de bine primit la SXSW, câștigând premiul cel mare la categoria sa, juriul motivând că acesta este o explorare fascinantă a dinamicilor și sentimentelor pe care le au oamenii reali din spatele calculatoarelor.

Un trailer pentru documentar a fost postat online de către Cambridge Film Festival, locul în care filmul va fi proiectat mai târziu în această lună. Cu siguranță este ceva amuzant în încercarea extrem de ambițioasă de a crea artă într-o lume în care oricând cineva poate scoate o armă dacă nu este un fan al prestației de pe scenă. Interesant este și faptul că MUBI plănuiește să aducă filmul în cinematografe cândva în 2025, după ce va sosi pe serviciul de streaming.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Finally: Someone made Hamlet in Grand Theft Auto, and it's gonna be in theaters