OpenAI deschide noi birouri în Europa și Singapore, pentru a se extinde la nivel global

Scris de | 9 octombrie, 2024
OpenAI deschide noi birouri în Europa și Singapore, pentru a se extinde la nivel global

OpenAI a anunțat într-o postare pe X că deschide noi birouri în multiple orașe, inclusiv New York, Seattle, Paris, Bruxelles și Singapore, pentru a continua extinderea companiei la nivel global. Acestea vor veni în completarea locațiilor deja existente în San Francisco, Dublin, Londra și Tokyo. Anunțul vine la scurt timp după ce compania din spatele lui ChatGPT a obținut fonduri în valoare de 6,4 miliarde de dolari și a anunțat un plan de restructurări, precum și o serie de plecări la nivel executiv.

OpenAI a mai anunțat și că Oliver Jay (fost director de finanțe al Asana) va fi cel care se va ocupa de operațiunile internaționale și va fi însărcinat cu extinderea globală a companiei, din Singapore. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru TechCrunch că a început deja construirea unei echipe în Singapore, care va servi drept hub pentru suportul oferit clienților și partenerilor din regiunea Asia Pacific. OpenAI angajează în acest moment ingineri și plănuiește să deschidă biroul din această locație la sfârșitul lui 2024. Va fi al doilea birou din Asia, după lansarea din aprilie a celui din Tokyo.

„Utilizatorii din Singapore înregistrează printre cele mai mari numere per cap de locuitor din comunitatea globală ChatGPT. Numărul de utilizatori activi în Singapore s-a dublat de la începutul acestui an” se arată într-un comunicat OpenAI. Alături de noul birou, OpenAI spune că va realiza și un parteneriat cu AI Singapore, pentru a extinde accesul la tehnologie bazată pe inteligența artificială în Asia de sud-est. AI Singapore este un program național inițiat în 2017, care oferă susținere companiilor din țară și organizațiilor de cercetare cu privire la folosirea uneltelor de AI.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: OpenAI to open offices in Singapore, Paris, Brussels to facilitate global expansion