Nintendo lansează Alarmo, un ceas deșteptător cu funcții smart

Scris de | 9 octombrie, 2024
Nintendo lansează Alarmo, un ceas deșteptător cu funcții smart

Deși majoritatea fanilor Nintendo așteaptă cu sufletul la gură anunțul oficial Switch 2, producătorul japonez nu se grăbește și pare că s-a apucat de câteva „side quest-uri” în drumul spre următoarea sa consolă. Unul dintre acestea se numește Alarmo, un ceas deșteptător care este mult mai complex decât pare la prima vedere. Acesta include câteva funcționalități inedite, toate bazate pe unele dintre cele mai populare jocuri de pe consolele Nintendo.

Nintendo Alarmo îți monitorizează somnul și te trezește cu melodii din jocurile preferate

Alarmo este un ceas deșteptător inteligent, echipat cu un ecran LCD, un difuzor, două butoane fizice și o rotiță cu LED în partea de sus. Acesta se conectează și la internet prin Wi-Fi și se alimentează prin USB-C. Nintendo spune că livrează ceasul deșteptător cu un cablu, dar va trebui să ai un adaptor de priză de la care să îl alimentezi. Oricum, nu suntem încă în „pericol” să putem cumpăra un Alarmo, întrucât acesta se lansează în „early access” doar în SUA și Canada, fiind momentan disponibil exclusiv pentru abonații Nintendo Switch Online la prețul de 100 de dolari. Alternativ, dacă aveți drum prin New York, o cantitate limitată este disponibilă și în magazinul oficial Nintendo de acolo.

Și totuși, ce face Alarmo? Ei bine, are trei funcții importante: indică ora, te trezește și îți poate monitoriza somnul. Funcția de alarmă este însă cea mai interesantă, întrucât folosește sunete și melodii din cinci jocuri Nintendo, pentru a te trezi la ora pe care o setezi. Iar pentru a te încuraja să te trezești mai repede, fiecare mișcare pe care o faci este înregistrată de un senzor de mișcare, care declanșează noi sunete inspirate din jocul ales. Același senzor este folosit și pentru a-ți înregistra mișcările pe care le faci în somn, pentru a calcula calitatea și durata somnului.

Există o selecție de mai multe teme din jocuri precum Super Mario Odyssey, Pikmin 4, Splatoon 3, Ring Fit Adventure și The Legend of Zelda: Breath of the Wild, bazate pe niveluri, personaje și alte elemente din respectivele jocuri. Nintendo spune că alte noi teme vor fi adăugate prin download de pe serviciul online, gratuit. Primele DLC-uri promise sunt cu tematică Mario Kart 8 Deluxe și Animal Crossing New Horizons.

De-a lungul zilei, ceasul Alarmo poate să scoată diverse sunete inspirate din jocurile preferate atunci când se face oră fixă, iar toate setările pot fi realizate folosind butonul din partea de sus, care servește și drept buton de oprire a alarmei.

Ceasul se va lansa oficial în 2025 și în alte regiuni.

Etichete: , , , , ,